Acasă Uncategorized reIMAGINE se reinventeaza!

reIMAGINE se reinventeaza!

DISTRIBUIȚI

Un spatiu efervescent, plin de simboluri si informatii, un loc unde fiecare isi gaseste inspiratia asa s-a definit reIMAGINE de la bun inceput si asa si continua, dar cu un look nou. Publicul este invitat sa descopere noua imagine a platformei reIMAGINE, reinventata pentru a fi un spatiu cat mai primitor, usor de accesat si explorat pentru intreaga comunitate.

Reimaginarea celei mai bune versiunii a fiecaruia continua sa fie o propunere deschisa pentru toti cei care au pornit pe drumul autocunoasterii. Indrazneste sa te descoperi, sa inveti sa iti cunosti universul emotional si ingaduie-ti sa iti stabilesti propriul ritm in aceasta calatorie perpetua. In comunitatea reIMAGINE vei gasi suport, sustinere si instrumentele necesare pentru sanatatea ta emotionala si intelectuala.

 

Noi Cursuri & Ateliere reIMAGINE, un pas inainte

inspre cunoasterea de sine

 

Niciodata exteriorul nu ne va oferi vreo solutie. Doar intuitia, inteligenta si inima noastra cunosc raspunsurile pe care le cautam cu atat de multa ardoare in afara propriei noastre fiinte” – Monica Magureanu

 

Iar aceste raspunsuri, la reIMAGINE sunt descoperite uneori si cu ajutorul Tarotului. Desi este asociat adesea cu divinatia sau ghicitul, Tarotul se dovedeste a fi un instrument extrem de util pentru introspectie si dezvoltare personala, pentru ca te indeamna sa iti pui intrebarile potrivite si sa iti gasesti singur raspunsurile.

Daca simti ca vrei sa stai de vorba cu tine, iti propunem mai jos trei cursuri care ofera posibilitatea aprofundarii necunoscutului din noi ce se vrea a fi adus la lumina: personalitate, potenţial, resurse, umbre, blocaje, ezitari, chemari, amprente ancestrale, binecuvantari, calauziri, speranţa.

 

Iniţiere in metoda Referenţialul Arhetipurilor Personale(1)

11 – 12 Septembrie, Online

 

La fel cum folosim o oglinda pentru a ne ordona imaginea fizica, Referentialul Arhetipurilor Personale, (RAP) este o oglinda care, prin simboluri si arhetipuri, ne permite sa ne ordonam imaginea interioara, care este adesea maltratata de diferitele noastre experiente.

Dar ce este RAP? O metoda de analiza personala şi sondare a inconştientului elaborata şi rafinata de peste 30 de ani de catre autorul ei, Georges Colleuil, care se foloseste de limbajul universal al imaginilor arcanelor Tarotului de Marsilia. Prin puterea lor metaforica si narativa, subiectul se proiecteaza in exterior, grila sa de lectura personala a lumii. Astfel, isi poate identifica mai bine mecanismele de aparare, precum si interdictiile familiale, sociale sau culturale la care se supune cel mai adesea inconstient si care il blocheaza in dezvoltarea sa. De asemenea, descopera resursele nebanuite care stau latente in el.

Mai mult decat un instrument si o tehnica, RAP este o abordare filosofica care ne ajuta sa ne intrebam despre viziunea noastra asupra lumii si modul nostru de interactiune cu aceasta.

(1)Referenţialul Arhetipurilor Personale (Le Référentiel de Naissance®) este creaţie Georges Colleuil si este inregistrat la Institutul Naţional al Proprietaţii Industriale din Franţa sub numarul 063425574.

 

Pentru mai multe detalii intra aici.

 

Tarot, Simboluri, Coaching

2 – 3 Octombrie, Online

 

Ce au in comun Tarot-ul, folosit din ce in ce mai mult in cabinetele de psihoterapie, in dezvoltarea personala sau in resurse umane, Coaching-ul, despre care multi spun ca este arta de a pune intrebarile potrivite, proces axat pe aici si acum mai degraba decat pe trecut sau viitor, si Arhetipurile, asa cum au fost ele definite de C.G. Jung drept „predispozitii active (…) care preformeaza si ne influenteaza in mod instinctiv gandirea, simtirea si actiunea”, motive umane fundamentale care raman in subconstientul colectiv al tuturor oamenilor?

Legatura esentiala va fi data de cunoasterea si de utilizarea acestora in viata personala si/sau profesionala a celui/celei care poate isi va pune aceasta intrebare.

 

Pentru mai multe detalii intra aici.

Dansul Labirintului

29 – 31 Octombrie, Hotel Cismigiu, Bucuresti

 

 

 

 

Va invitam sa descoperiti, alaturi de Georges Colleuil si de dansatoarea Karem Ortiz, specializata in art terapie, o metoda simpla si eficienta care ne deschide usa catre zonele noastre de excelenta.

 

Labirintul este unul dintre cele mai vechi simboluri din istoria umanitaţii. Il regasim peste tot, in toate ţarile lumii, sub o forma sau alta, in toate epocile. De fiecare data cand intalnim labirintul, evocam dimensiunea sacra şi complexa a spiritului uman.

Labirintul cel mai cunsocut noua este, desigur, Labirintul din Creta, in care Tezeu l-a ucis pe minotaur, cu ajutorul firului pe care Ariadna i l-a daruit din dragoste. Si noi ne regasim in permanenţa intr-un labirint, sau in faţa unui labirint. Iar problema este ca nu avem niciun panou indicator. Pe unde sa intram, pe unde sa ieşim, ce lupta sa purtam, ce ajutor am putea obţine pentru a paşi cu toata libertatea catre noi inşine, ce fir roşu am putea spera sa primim pentru a nu ne pierde.

Pentru mai multe detalii intra aici.

 

 

Pentru programul complet de cursuri si ateliere reIMAGINE, click aici.

 Despre reIMAGINE

reIMAGINE este un spatiu dinamic, extrem de adaptabil la nevoile individuale sau colective ale celor care il acceseaza, fiind inspirat de trairile fiecaruia dintre noi. Aici publicul are acces la o serie de cursuri practice si sedinte de coaching si cunoastere de sine, construite riguros si cu grija de echipa de traineri si facilitatori, coordonata de Monica Magureanu – absolvent Fundamentals of Systemic Coaching Class, organizat de Metasysteme Coaching, Alain Cardon & practician si formator agreat de Scoala Internationala Georges Colleuil  in metoda Referentialului Arhetipurilor Personale. Mai multe detalii pe reimagine.ro.

Despre Georges Colleuil

Georges Colleuil – psihoterapeut, filozof, cercetator şi scriitor francez de renume internaţional. Pasionat de ştiinţele sufletului, Georges Colleuil a scris numeroase carţi despre funcţiile terapeutice ale simbolurilor şi a dezvoltat idei originale, precum “Référentiel de Naissance” (Referenţialul Arhetipurilor Personale), “Onomasofia” (procedeu de decodare a simbolisitcii numelor şi prenumelor) sau “Mitograma” (metoda de explorare şi consolidare a mitului personal). Firul roşu care uneşte metodele pe care le-a dezvoltat Georges Colleuil, consta in faptul ca a reuşit de fiecare data sa converteasca fundamentele unor cunoaşteri stravechi in instrumente de explorare şi dezvoltare personala puse in slujba oamenilor de azi. La ora actuala, aceasta metoda este practicata cu succes de mii de specialisti din tari precum Franta, Belgia, Elvetia, Maroc, Spania, Italia, Canada si, mai nou, Romania, gasindu-şi locul in domenii ca psihoterapia, consilierea psihologica, coaching-ul şi resursele umane. Mai multe detalii pe georgescolleuil.ro.

Despre Monica Magureanu

Monica Magureanu – practician şi formator autorizat in Metoda Referenţialului Arhetipurilor Personale, consilier de dezvoltare personala, coach – are o experienţa de peste 16 ani in comunicare. Absolventa a facultaţii de Relaţii Economice Internaţionale, a unui Master in Management Financiar şi Pieţe de Capital şi a certificarii MBA alaturi de Open University din Londra, Monica şi-a consolidat experienţa practica şi direcţia de dezvoltare urmand cursurile de coaching sistemic susţinute de catre Alain Cardon dar şi aprofundarea metodelor de ghidaj in zona de dezvoltare personala alaturi de Georges Colleuil şi metoda Referenţialului Arhetipurilor Personale. Mai multe detalii pe reimagine.ro.