Acasă The LIFESTYLE Cele mai noi filme autohtone pornesc in Caravana Zilele Filmului Romanesc martie...

Cele mai noi filme autohtone pornesc in Caravana Zilele Filmului Romanesc martie -iunie 2018

DISTRIBUIȚI

Ce filme vor rula in cadrul Zilele Filmului Romanesc

In perioada martie-iunie 2018, caravana ZFR continua sa promoveze productia autohtona de film si sa reinvie ideea spectacolului de cinema ca eveniment prezentand proiectii cu cele mai recente productii romanesti premiate la festivaluri. Caravana va ajunge la: Timisoara, Arad, Brasov, Sibiu, Buzau, Baia Mare, Slobozia si alte orase din tara. Programul va fi actualizat pe siteul pe www.filmedefestival.ro/zfr

Ce filme vor rula in cadrul Zilele Filmului Romanesc

Fotbal Infinit (2018), regia Corneliu Porumboiu. Filmul „Fotbal infinit” porneste de la ideile unui functionar local din Vaslui care are curajul sa isi puna intrebari despre regulile jocului de fotbal si daca exista vreun raport intim intre fotbal si viata?

Un pas in urma serafimilor (2017), regia Daniel Sandu. Spune povestea lui Gabriel, un adolescent care isi doreste sa devina preot si intra intr-un seminar teologic ortodox. Pe parcursul filmului, Gabriel si colegii lui invata ca minciuna, furtul, manipularea si tradarea sunt aptitudini pe care trebuie sa si le insuseasca pentru a rezista in seminar.

Marita (2017), regia Cristi Iftimie. Este un road-movie care incearca sa surprinda un moment de trecere din existenta unui tanar – acela al desprinderii de tata. Banditul Whisky (2017), regia: Nimród Antal. Filmul se bazeaza pe fapte reale, avandu-l in centru pe Attila Ambrus, un maghiar din Romania nascut in Miercurea Ciuc si fugit in anii 1980 din tara. In anii ’90 a devenit jucator de hochei de gheata. Simultan, a comis jafuri asupra a 27 de banci in Ungaria.

Scurtcircuit (2017), regia Catalin Saizescu. Melania, o eleva de 15 ani, ramane insarcinata cu Emi, un coleg de clasa. Mamele minorilor ii despart pe cei doi indragostiti si hotarasc sa dea copilul spre adoptie. La doar o zi dupa nasterea prematura a Melaniei, salonul de terapie intensiva unde fusese trimis bebelusul este mistuit de flacari. Bazat pe fapte reale.

Hawaii (2017), regia Jesús del Cerro; Hawaii, o poveste despre cum sa ajungi la o mostenire de 3 milioane de dolari intr-o vreme cand un singur dolar detinut in casa era motiv sa-ti pierzi libertatea pe viata.

Pororoca (2017), regia Constantin Popescu. „Pororoca” spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) si a Cristinei (Iulia Lumanare). Cei doi duc o viata de cuplu obisnuita, fara alte griji aparente, altele decat cele inerente, legate de cresterea si educatia copiilor: Maria (5 ani) si Ilie (7 ani). Intr-o duminica dimineata, Tudor iese cu copii in parcul din apropierea blocului. Intr-o clipa de neatentie a tatalui, Maria dispare.

6,9 pe scara Richter (2017), regia Nae Caranfil; Un tanar actor de teatru navigheaza cu greu intre un rol complicat intr-un spectacol de „musical”, o nevasta geloasa pana la depresie si obsesia marelui cutremur devastator, anuntat ca iminent de toti „expertii”. Insa „adevaratul” cutremur pentru el se dovedeste a fi re-aparitia intempestiva a propriului sau tata, dupa decenii de absenta.

Zilele Filmului Romanesc este un eveniment prezentat de Banca Comerciala Romana (BCR), finantat de Centrul National al Cinematografiei.

Organizat de Voodoo Films si Asociatia Cinemascop.

Parteneri locali: Ceau Cinema Festival de Buzunar, Asociatia Marele Ecran.

Partener de comunicare: PiArt Vision

Parteneri media: Radio Romania Cultural