Acasă Blog Posts Cum sa obtii un look special: English Gentleman

Cum sa obtii un look special: English Gentleman

DISTRIBUIȚI

Gândește-te la o ținută potrivită pentru o zi la cursele de cai. Așa arată o ținută britanică în cel mai clasic stil. Sofisticată, tradițională și, totuși, confortabilă și practică. Look-ul britanic este imaginea eleganței eterne și, chiar dacă pare greu de purtat în fiecare zi, designerii au avut grijă să îl readucă în tendințe prin câteva accesorii colorate: cravate, mănuși, pălării. Hainele englezești trebuie să fie ca turnate, emană un bun gust discret și au un detaliu aprins din când în când.

Cum să obții un asemenea look ce pare atât de complicat? Simplu. Îți trebuie:

Un costum făcut pe comandă, la o casă cu reputație (în funcție de buget), din lână, la unul sau două rânduri de nasturi (în funcție de statură), în nuanțe de gri sau bleumarin, din stofă simplă sau în dungi. Dacă vrei o ținută mai relaxată caută un sacou din tweed, în tonuri de maro sau verde pe care să îl asortezi chiar și cu un pulover pe gât în culori aprinse. Și ține minte regula de etichetă: când te așezi îți deschei întotdeauna primul nasture de jos ca să nu șifonezi sacoul.

O colecție de cravate, pentru că un adevărat gentleman nu va apărea niciodată cu aceeași cravată la mai multe evenimente. Alege toate culorile și nu uita să pui în colecție și un papion.

Pantalonii purtați așa cum se cere pentru fiecare ocazie. Dacă ținuta este una formală mergi pe combinația de la costum. Dacă ținuta este casual și destinată unei zile de vară îi poți asorta cu o cămașă de in și o pălărie de pai. În lunile mai reci adaugă un blazer sau un sacou de catifea cord.

Foto: issuu.com; Inspiratie: www.don-men.com