Acasă The WELLNESS Cum sa te barbieresti corect: 4 metode simple si eficiente!

Cum sa te barbieresti corect: 4 metode simple si eficiente!

DISTRIBUIȚI

Cum sa te barbieresti corect: 4 metode simple si eficiente!

Barbieritul este o parte din ritualul de ingrijire al barbatilor, insa, daca nu este facut corect, te poti alege cu taieturi sau iritatii ale pielii. Este recomandat sa alegi metoda de barbierit potrivita pentru tine, asa ca in acest articol iti vom prezenta cateva metode simple si eficiente.

Daca vrei sa ai un look fresh, trebuie sa apelezi la aparatul de barbierit potrivit, mai ales daca ai o barba mai dificila.

Fie ca te barbieresti zilnic sau o data la mai multe zile, este posibil sa intampini unele probleme, iar printre acestea se numara taieturile si iritatiile. Asadar, daca vrei sa stii cum sa te barbieresti corect, este necesar sa stii ce metoda este potrivita pentru tine.

Metode de barbierit

Barbieritul cu aparatul de ras

 

Barbieritul cu aparatul de ras

Aparatul electric de ras este rapid si convenabil, il poti folosi oriunde, il poti lua cu tine in vacanta si nu exista sa te confrunti cu probleme precum taieturi la nivelul fetei. Cu toate acestea, barbieritul cu aparatul de ras nu te ajuta sa obtii rezultatele pe care le folosesti in urma barbieritului cu aparatul clasic de ras. Pielea nu va fi la fel de fina si parul va creste mult mai rapid, asa ca aceasta metoda nu este potrivita pentru oricine.

Aparatele de ras de unica folosinta

Aparatele de ras de unica folosinta

Aparatele de ras de unica folosinta sunt o solutie foarte ieftina si rapida, insa rezultatele nu sunt cele mai bune. Un aparat de ras de unica folosinta poate fi folosit o data sau cel mult de doua ori, acesta nu taie foarte bine firele de par si de obicei sunt de proasta calitate. In plus, lama nu se curbeaza pe piele, ceea ce inseamna ca barbieritul nu va fi unul eficient. Aceasta metoda este utila doar atunci cand pleci in vacanta si nu ai alternativa.

Briciul

Briciul

Barbieritul cu briciul a fost prima metoda folosita de barbati in urma cu foarte multi ani, iar acesta pare sa revina din nou in trend. Totusi, folosirea briciului este destul de periculoasa si exista riscul sa te alegi cu cateva rani serioase, asa ca este recomandat sa apelezi la serviciile unui salon pentru un astfel de barbierit.

Aparatele de ras cu lame traditionale

Aparatele de ras cu lame traditionale

Aparatele de ras cu lame traditionale au fost preferate de foarte multi barbati de-a lungul timpului. Acestea sunt metalice si au un cap detasabil si in care se monta o lama. Variantele mai moderne sunt realizate din lemn si de obicei sunt insotite de un pamatuf pentru aplicarea spumei de ras. Lamele de buna calitate te ajuta sa te barbieresti eficient, insa aceste aparate nu sunt flexibile, ceea ce inseamna ca este destul de greu sa urmaresti conturul fetei cu ele. Totusi, cu putin exercitiu poti invata sa le folosesti corect si astfel poti avea o metoda eficienta de barbierit.

Tu ce metoda de barbierit preferi?

Citeste si: Sfaturi esentiale de ingrijire a parului! 

Foto: Pinterest.com