Acasă The CAREER Cum sa te imbraci la un eveniment de business networking

Cum sa te imbraci la un eveniment de business networking

DISTRIBUIȚI

Cum sa te imbraci la un eveniment de business networking

Evenimentele de business networking iti ofera posibilitatea sa intalnesti oameni din diferite domenii, totul desfasurandu-se intr-un mediu placut. Aceste evenimente au un program bine stabilit, pe primul loc pe lista fiind etapa de cunoastere, in care fiecare participant se prezinta si spune cateva lucruri despre el.

Urmeaza etapa in care se discuta idei, se propun colaborari, se planifica intalniri sau pur si simplu au loc conversatii legate de mediul de afaceri. Desigur, astfel de evenimente se desfasoara pe durata a cateva ore, iar in tot acest timp sunt programate si cateva pauze insotite de aperitive, cafea sau ceai.

La evenimentele de business networking ai posibilitatea sa legi colaborari frumoase sau ai acces la informatii care in mod sigur iti vor fi utile in cariera.

In cazul in care te intebi cum sa te imbraci la un eveniment de business networking, noi avem cateva sugestii pentru tine.

Cum sa te imbraci la un eveniment de business networking

Cum sa te imbraci la un eveniment de business networking

De regula, este bine sa optezi pentru un costum in acest caz. Costumul este cel mai potrivit pentru evenimentele care au legatura cu mediul business tocmai pentru ca impune respect si profesionalism.

In cazul sacoului, poti sa optezi pentru o batista de buzunar, dar acest detaliu nu este important sau obligatoriu. Doar iti ofera o nota de stil si te va ajuta sa faci o impresie buna.

Evita sa porti gulerul de la camasa ridicat, pentru ca acest mod de a purta camasa nu este tocmai potrivit pentru un eveniment de business networking.

Este indicat sa optezi pentru un costum format din doua piese, insa sunt cazuri in care poti sa optezi si pentru un costum din trei piese, vesta fiind piesa vestimentara care completeaza un costum din trei piese.

Cum sa te imbraci la un eveniment de business networking

In ceea ce priveste culoarea costumului, poti sa optezi cu incredere pentru bleumarin, albastru, gri sau negru. Daca nu iti plac costumele simple, poti sa optezi pentru un costum cu imprimeu in carouri sau cu imprimeuri subtile.

Camasa pe care o alegi trebuie sa fie de regula uni, albastra, neagra, alba sau bleumarin, dar, in functie de costumul ales, poti sa optezi si pentru o camasa in carouri sau cu alt imprimeu.

camasa cu imprimeu

Este esential sa fii atent la efectul vizual si sa te asiguri ca tinuta pe care ai ales-o te avantajeaza. Completeaza orice tinuta cu o cravata in ton, insa in aceasta situatie butonii nu sunt recomandati.

Citeste si: Cum sa ai un echilibru perfect intre viata personala si cea profesionala

Foto: Pinterest.com