Acasă TRAVEL Destinatii de vacanta: 5 locuri de vizitat in ianuarie 2018

Destinatii de vacanta: 5 locuri de vizitat in ianuarie 2018

DISTRIBUIȚI

Destinatii de vacanta: 5 locuri de vizitat in ianuarie 2018

Ianuarie e luna in care iti faci rezolutii pentru noul an, iti propui noi obiective profesionale, dar si luna in care poti sa iti faci planuri de calatorie. Daca esti o persoana mai dinamica si nu vrei sa te bucuri de confortul propriei locuinte, poti sa alegi de acum cateva destinatii de calatorie si sa pornesti la drum!

Noi ne-am gandit sa iti prezentam cateva destinatii de vacanta, acestea fiind perfecte pentru luna ianuarie.

5 locuri de vizitat in ianuarie 2018

Abisko (Suedia)

Abisko (Suedia)

Sunt persoane pentru care temperaturile scazute nu sunt un impediment si nici nu-i deranjeaza, asa ca, daca iti place sa calatoresti iarna, Abisko este cu siguranta una din destinatiile de vacanta care trebuie sa fie pe lista ta. Abisko este un sat in Suedia, aflat in nordul extrem al tarii, suficient de aproape de Cercul Polar, ceea ce inseamna ca temperaturile sunt extrem de scazute. Cu toate acestea, frumusetea locului este de neegalat, intrucat aici poti vedea luminile Nordului, un spectacol minunat oferit de natura.

Massana, Andora

Massana, Andora

Statiunea Massana se afla la 200 de kilometri de Barcelona, in vestul micutului stat Andorra. Este o statiune destinata iubitorilor sporturilor de iarna, intrucat aici se poate schia pe 63 de partii moderne la altitudini de pana la 2.560 de metri. Tot aici poti sa gusti din preparatele specifice zonei, iar pentru asta ai la dispozitie vestitele restaurante din piatra. Daca esti pasionat de schi sau snowboard, nu uita ca echipamentul este esential, iar despre acesta am vorbit intr-un articol anterior.

Pamporovo, Bulgaria

Pamporovo, Bulgaria

Bulgaria este o destinatie de vacanta preferata de foarte multe persoane, in special de cele care vor sa practice sporturi de iarna. Desi statiunea Bansko este anual luata cu asalt, noi iti recomandam sa incerci si statiunea Pamporovo. Aceasta are peste 50 de kilometri de partii, 18 lifturi si aproape 40 de kilometri de trasee pentru schi fond, printre paduri de pin.

Jasna (Slovacia)

Jasna (Slovacia)

Pasionatii sporturilor de iarna au la dispozitie circa 41 de kilometri de partii in domeniile schiabile Chopok North. Jasna este una dintre cele mai mari si cele mai populare statiuni de schi din Slovacia, asa ca iti recomandam aceasta statiune ca destinatie de vacanta pentru luna ianuarie 2018.

Wengen (Elvetia)

Wengen (Elvetia)

Wengen a sarbatorit 125 de ani de sporturi de iarna in 2013. Statiunea gazduieste faimoasa cursa Lauberhorn, cea mai lunga cursa de coborare din circuitul Cupei Mondiale. Daca alegi aceasta statiune ca destinatie de vacanta pentru sporturi de iarna, este esential sa stii ca statiunea poate fi accesata doar cu trenul, neavand drum pentru masini.

Citeste si: Cele mai frumoase calatorii cu trenul din intreaga lume

Foto: Pinterest.com si Pixabay.com