Acasă The NEWS Ferrari J50, produs doar in 10 exemplare

Ferrari J50, produs doar in 10 exemplare

DISTRIBUIȚI

ferrari-j50

La aniversarea celor 50 de ani de prezenta pe piata din Japonia, cei de la Ferrari lanseaza o editie speciala denumita Ferrari J50. Modelul va fi produs in doar 10 exemplare, fiecare dintre acestea putand fi personalizat dupa cum doreste fiecare client, demonstrand astfel ca se pricep de minune sa creeze masini in editie limitata, ispitind clientii sa cheltuiasca sume mari de bani in schimbul unor modele exclusiviste. Aceste 10 unitati reprezinta totodata si reintoarcerea la cunoscuta caroserie targa, folosita pentru producerea mai multor exemplare in trecut.

ferrari-j50-2

Ferrari J50 este creat de departamentul pentru proiecte speciale Ferrari si este o masina care are la baza modelul 488 Spider, dar are o caroserie complet diferita, inspirata din modelele emblematice ale italienilor, cum ar fi F40, GTO si F50.

ferrari-j50-7

Designul per ansamblu este mai agresiv decat 488 Spider, are partea din fata mai ascutita si faruri care par, intr-o oarecare masura, asemanatoare cu cele ale masinii de curse Ferrari FXX K. Specialistii italieni care au lucrat indeaproape la acest model au ales sa modifice cateva elemente importante, care ofera o aerodinamica mai buna.

ferrari-j50-3

Este vorba despre radioatoare, care sunt mai apropiate, dar si despre spoilerul din fata, care a fost redesenat. Ba mai mult, linia plafonului este mai joasa iar in spate putem observa un sistem de evacuare dublu, dar si un eleron mai proeminent. Spre deosebire de 488 Spider, modelul J50 nu este unul complet decapotabil. In schimb, J50 are un panou de acoperis detasabil, care expune doar zona care se afla deasupra cockpitului, orice alta modalitate de decapotare, fiind considerata de producatori o intrerupere a stilului elegant. Cei de la Ferrari sustin ca partea de jos a parbrizului sporeste fluxul de aer peste spoilerul din spate.

ferrari-j50-6

Pentru partea tehnica s-au pastrat cateva elemente mecanice ale 488 Spider, J50 folosind un motor V8 bi-turbo de 3,9 litri. Cu toate acestea, J50 are cu 20 de cai putere mai mult, ceea ce inseamna ca furnizeaza 690 cai putere. In interior, J50 nu este foarte schimbat, desi Ferrari a adugat cateva ornamente speciale pentru scaune, pentru a se potrivi cu anumite parti ale exteriorului. Finisajele in cabina sunt realizate cu piele Alcantara si sunt de culoare rosie si neagra, asa cum ii sta bine unui adevarat Ferrari.

ferrari-j50-4

Referitor la pretul masinii, reprezentantii companiei nu au oferit nici un fel de detaliu, insa, cu siguranta, modelul Ferrari J50 nu va fi unul pentru toate buzunarele.

ferrari-j50-5

Sursa: 9am.ro