Acasă INTERVIEWS Interviu Micutzu: Viziunea unui artist de succes despre stand-up-ul romanesc!

Interviu Micutzu: Viziunea unui artist de succes despre stand-up-ul romanesc!

DISTRIBUIȚI

Micutzu Cosmin Nedelcu

Cosmin Nedelcu, zis si Micutzu, este unul dintre cei mai apreciati artisti de stand-up din Romania la ora actuala. Desi in anii precedenti scena de stand-up comedy nu era foarte populara si doar foarte putini cunoscatori urmareau artistii preferati si mergeau la spectacolele lor din Bucuresti sau din tara, acest segment a inceput sa se dezvolte foarte mult, iar in ultimul timp tot mai multi artisti renumiti de stand-up se alatura numelor mari din teatrul romanesc, dar si din media, reusind astfel sa aduca publicului romanesc noi spectacole si seriale atractive.

Micutzu face stand-up de aproape 12 ani dar, desi este comediant, considera ca munca este cel ma important lucru in viata, iar indemnul lui pentru tineri este acela sa munceasca mult si sa faca lucruri pentru ei, pentru ca nimeni altcineva nu le va face munca in locul lor.

1. Esti unul dintre cei mai apreciati artisti de stand-up din Romania. De cati ani esti in domeniu si care a fost momentul in care ai stiut ce vrei sa faci in viata?

Fac stand-up de aproape 12 ani de zile. Momentul clar a fost dupa primul show, dar si dupa o pauza de cateva luni care mi-a iesit foarte bine si m-am simtit senzational, si am vrut sa mi se intample asta constant in viata.

2. Ce te inspira cel mai mult si cum reusesti sa fii mereu in atentia publicului?

Ma inspira foarte multe lucruri, nu le pot numi in momentul asta. Nu stiu cum reusesc sa fiu in atentia publicului, cel mai probabil pentru ca sunt consecvent.

3. Au fost persoane care te-au sustinut sa faci acest pas sau totul a fost un act de curaj, daca pot sa folosesc aceasta exprimare?

In primul rand Vio m-a sustinut la inceputuri si Costel m-a sustinut in impro, dar a fost vorba si de curaj.

4. Cum te-ai caracteriza pentru persoanele care te cunosc doar din spectacolele pe care le faci in Bucuresti si in tara?

Un om stresat de nimicuri, dar si de chestii importante.

5. Esti urmarit si apreciat de foarte multi oameni, care sunt secretele unui spectacol reusit?

Secretele unui show reusit nu le cunosc. Sunt foarte multi factori care influenteaza reusita show-ului.

6. Apreciezi orice gen de umor sau esti selectiv?

Nu conteaza genul.

7. Daca ai putea sa dai timpul inapoi, ai vrea sa schimbi unele lucruri?

Acum 2 ani as fi vrut sa schimb lucruri, dar acum nu as mai schimba nimic, poate doar mi-as fi dorit sa am mai multa minte, exact ce imi doresc si acum.

8. Cat de mult s-au schimbat romanii cand vine vorba de umor si cat de apreciat este stand-up-ul in Romania?

Stand-up-ul a devenit foarte apreciat si urmarit in ultimii ani, dovada show-urile de la Sala Palatului ale celor trei gasti din stand-up.

9. Exista o scoala de stand-up in Romania sau tinerii care vor sa aiba o cariera in acest domeniu au nevoie de talent si foarte mult exercitiu?

Nu exista niciun fel de scoala. Tinerii care vor sa se apuce de stand-up ar trebui sa mearga la multe open mic-uri si sa scrie foarte mult ca sa isi gaseasca propriul drum.

10. Ce crezi ca apreciaza romanii mai mult, spectacolele de stand-up sau piesele de teatru?

Stand-up-ul stiu sigur ca este apreciat, cum am zis mai sus, teatrul din pacate am senzatia ca din ce in ce mai putin. In general, in Bucuresti, lumea am observat ca merge la teatru si ma bucur foarte mult.

11. Ce faci in timpul liber, atunci cand nu esti ocupat cu diverse proiecte?

Incerc sa ma ocup de mine.

12. Ce te relaxeaza cel mai mult si care sunt lucrurile care te fac fericit?

Muntele vara ma relaxeaza, fericirea oamenilor de langa mine ma face fericit.

13. Ce carti iti place sa citesti si ce gen de filme iti plac?

In momentul asta incerc sa recuperez cu cititul, nu am o bibliografie implinita si abia acum am citit 1984 a lui Orwell. Filme generale. Animatii si filme usoare.

14. Cand vine vorba de bune maniere si stil vestimentar, care sunt regulile pe care ar trebui sa le respecte orice barbat?

Pai astea de bun simt sunt baza, cred ca sunt suficiente. La stil vestimentar nu ma pot pronunta, nu sunt foarte fashion.

15. In incheiere, ce sfaturi ai pentru tinerii care sunt la inceput de drum si vor sa isi cladeasca o cariera de succes, indiferent de domeniul pe care il aleg?

Sa munceasca mult si sa faca lucruri pentru ei, pentru ca nimeni altcineva nu le va face munca in locul lor.

Foto: Facebook Micutzu Cosmin Nedelcu