Acasă INTERVIEWS Interviu RoadKillSoda: “Fiecare piesa are povestea si starea ei”

Interviu RoadKillSoda: “Fiecare piesa are povestea si starea ei”

DISTRIBUIȚI

Interviu RoadKillSoda: “Fiecare piesa are povestea si starea ei”

RoadKillSoda, cea mai buna trupa de stoner rock din Romania, a lansat anul trecut, in luna noiembrie, cel de-al 5-lea material discografic, “Mephobia”. Evenimentul de lansare a fost Sold Out si, potrivit trupei, unul incredibil de frumos.

Trupa a fost lansata in anul 2010, iar de atunci a cunoscut un succes destul de mare, avand foarte multe evenimente full house.

Despre muzica, surse de inspiratie si planuri de viitor vei afla mai multe chiar de la componentii trupei, care au fost de acord sa raspunda la cateva intrebari pentru echipa thestylejournal.ro!

Interviu RoadKillSoda

1. Cand a fost infiintata trupa si ce puteti sa imi spuneti despre genul muzical in care va incadrati, stoner rock?

Panda Elixir: Trupa am infiintat-o in 2010, ca un side project al meu, in timp ce eu cantam in Luna Amara. Initial era un two piece band, chitara si tobe, pe urma l-am invitat pe Vava la bas si o data ce am inceput sa ne rodam, am decis sa aiba si voce. Stilul stoner rock merge in multe directii, de la Black Sabbath la Hendrix. E o muzica repetitiva, greoaie pe alocuri, jucausa si psihedelica. Are foarte multe din caracteristicile rock’n’roll-ului. Feel good music. Sau muzica de drum intins. Solouri nebune. Basul care te loveste in fata. Un ritm pompat care te tine ancorat si o voce puternica, dar melodioasa si melancolica. Cam asta ar fi cel putin reteta noastra.

2. Care a fost cel mai important eveniment din istoria trupei?

Vava: La nivel de expunere si incredere in noi, probabil undeva intre a deschide Exit Festival, pe Main Stage, a deschide pentru Slash (tin minte cand Myles ne-a felicitat, pe scena, am facut o fata care spunea „ce-ai, ma?…”) sau intratul pe compilatia celor de la Cleopatra Records. La nivel sincer… cand ajungi undeva si e lume afara, care nu mai poate sa intre pentru ca e deja full clubul, sau cand cineva se tatueaza cu numele trupei tale… ala e un moment fantastic!

3. Spuneti-mi cateva cuvinte despre voi, cum v-ati descrie pentru cei care va cunosc doar din spectacolele pe care le faceti?

Baby Jesus: Y’all will surely enjoy having a drink with me. A DRINK. One drink.

Vava: Pasiuni diverse, familie, multa munca, whiskey. Un amalgam, ce mai. O tocana.

Hotshot Eagle: Om simplu, pasionat de muzica, pisici, nachos, filme, podcasturi (multe) si sound design.

Panda Elixir: Clar va veti distra band un pahar cu Baby. Daca vreti sa terminati sticla de rom, va astept. In rest, chitara, muzica, familie. Toate in acelasi timp.

4. Pe 14 noiembrie, in club Expirat, ati lansat cel de-al 5-lea material discografic, “Mephobia”. Cum a fost evenimentul de lansare?

Baby Jesus: A fost Sold Out si incredibil de frumos. La una dintre piese m-am ridicat si am facut stage-diving in timp ce Hotshot a trecut la tobe si a tinut ritmul pana m-am intors de pe bratele fanilor. Fara niciun fel de plan inainte. Asa s-a intamplat. Suntem genul de trupa care mizeaza foarte mult pe feeling-ul de moment. So we act like it. Two hours of crazy Rock’n’Roll with an attitude deliverance.

5. Ce puteti sa imi spuneti despre noul album si care e piesa voastra preferata?

Baby Jesus: Legless si Dip ar fi printre cele pe care le indragesc cel mai mult. Dar toate piesele sunt extraordinare. Fiecare piesa are povestea si starea ei. Cap-coada ascultat ar fi un soundtrack foarte bun pentru cine traieste “Life in the fast lane”.

6. Ce turnee planuiti pentru perioada urmatoare?

Panda Elixir: Reteta clasica a marilor succese. Turneu in primavara, turneu in toamna. Cat mai multe fest-uri in vara si cantari pe unde mai suntem invitati.

7. Care e cea mai mare dorinta a voastra?

Vava: Faima globala. Universala. De aia am semnat cu Universal Music, numele ne-a cucerit din prima. Si, cat timp facem asta, sa ne distram, ca dupa, nu mai are rost.

8. Care a fost cel mai reusit spectacol pe care l-ati sustinut?

Hotshot Eagle: 2016, noiembrie, in deschidere la Coma la Arenele Romane…full house, energie pozitiva si loud as fuck.

9. Care a fost cel mai dificil moment din istoria trupei?

Vava: Jur ca e al doilea interviu intr-o saptamana, cand intrebarea asta pica la mine. Probabil „schimbarea de cadre”, din 2015. Nu stiu cum se vede din afara unei trupe, dar cand esti cu niste baieti pe drum, se leaga niste lucruri, iar despartirile lasa mult gol. Muzical, dupa ce ne-am despartit de Seby si Para, am fost intr-o reala cumpana. Din fericire, tot raul a fost spre bine; nu ma asteptam sa dam asa repede de oameni ca Mihai si Mircea. A fost ca o injectie cu adrenalina.  

10. Ce surse de inspiratie aveti pentru piesele si albumele pe care le lansati?

Panda Elixir: La mine cam tot ce se intampla in viata de zi cu zi ma inspira, in subconstient. Piesele pleaca muzical de la mine, dar nu as putea sa stiu punctual ce m-a starnit sa compun piesa x sau piesa y. Pe urma mai e si muzica pe care o ascult, intr-o anumita perioada. Nu ca ma determina sa plagiez, dar ma introduce in diverse stari si vibe-uri nebune si creative.

11. Ce activitati desfasurati in timpul liber, atunci cand nu aveti proiecte cu trupa?

Baby Jesus: Ma gandesc la trupa, caut vinyl-uri si CD-uri Second Hand, beau bere / rom negru.

Foto: Facebook RoadKillSoda