Acasă The CARS Lamborghini Urus, cel mai rapid SUV din lume

Lamborghini Urus, cel mai rapid SUV din lume

DISTRIBUIȚI

Lamborghini Urus, cel mai rapid SUV din lume

Lamborghini a intrat in segmentul SUV-urilor cu primul model ultra-performant. Noul Urus este numit „primul super SUV al lumii”, iar motivele sunt de inteles, intrucat Urus vine cu 650 de cai putere si cu o viteza maxima de 305 km/h.

Desi segmentul masinilor „super SUV” devine din ce in ce mai aglomerat, noul Urus este de departe un model care atrage puternic atentia asupra sa. Motivul este simplu, desi poate fi o masina potrivita pentru calatoriile cu familia, trebuie sa nu omitem faptul ca vorbim despre un Lamborghini.

Noul SUV vine cu tractiune integrala si cu o transmisie automata electro-hidraulica cu 8 rapoarte si convertizor de cuplu. Distributia cuplului este de 40/60, 70% ajungand pe puntea din fata sau 87% pe puntea din spate la nevoie.

Noul Urus vine cu un design care atrage toate privirile. Capota masiva este strabatuta de nervuri, prize de aer masive si faruri orizontale LED DRL in forma de Y. Acoperisul are o linie ascendenta, iar geamurile fara rame si spatele robust completeaza imaginea unei masini puternice.

Interiorul noului Urus

Interiorul noului Urus este la granita dintre lux si performanta, cu multiple elemente hexagonale integrate in bord, cu un volan cu trei spite si un ecran digital TFT cu redare 3D. SUV-ul vine si cu un sistem PreCognition (de prevenire a coliziunilor si reducere a efectelor impactului), iar scaunele sunt incalzite si reglabile in 12 pozitii. Este impresionant faptul ca sistemul multimedia poate fi actionat si vocal.

Primele modele sunt programate pentru a li livrate in primavara anului 2018 in SUA, pretul de pornire fiind de 200.000 de dolari. In Europa, Lamborghini Urus vine cu un pret de pornire de 171.429 de euro, fara TVA.

Sursa: digitaltrends.com

Foto: digitaltrends.com