Acasă The WELLNESS Motive pentru care iti albeste parul mai devreme

Motive pentru care iti albeste parul mai devreme

DISTRIBUIȚI

Motive pentru care iti albeste parul mai devreme

Potrivit Librariei Nationale de Medicina din SUA, culoarea parului este data de un pigment numit melanina, care se gaseste in foliculii firului de par. Odata cu inaintarea in varsta, foliculii produc mai putina melanina, ceea ce cauzeaza aparitia parului gri, iar de cele mai multe ori acest proces incepe la varsta de 30 de ani.

Daca inainte parul gri reprezenta un motiv de ingrijorare pentru barbati, in ziua de azi este considerat destul de atragator, iar femeile par sa aprecieze mai mult barbatii care au parul grizonat. Totusi, de ce unii barbati albesc mai devreme, chiar si pana la varsta de 30 de ani? Cauzele albirii parului sunt numeroase, insa cel mai probabil foarte multi barbati albesc din cauza stresului.

Motive pentru care iti albeste parul mai devreme

Mostenirea genetica este una din principalele cause pentru care parul tau albeste mai devreme. Daca nimeni din familia ta nu a avut parul alb inainte de varsta inaintata, atunci sansele sa albesti mai devreme sunt destul de mici. In schimb, daca sunt persoane in familia ta care au albit inainte de vreme, sunt sanse destul de mari sa te confrunti cu aceeasi problema.

Oamenii de stiinta cred ca peste cincizeci la suta din populatie se confrunta cu aceasta problema pana la varsta de 50 de ani. Deficenta vitaminei B12 este una dintre cauzele albirii parului inainte de vreme, dar expertii nu au o explicatie exacta. Deseori, aceasta vitamina este asociata cu un par sanatos, insa in cazul in care parul tau albeste inainte de vreme, este recomandat sa discuti cu un medic si sa indentifici posibilele cauze.

Stresul este o alta cauza a albirii parului, inclusiv starile de anxietate. Mai mult decat atat, foarte multi barbati se confrunta si cu caderea parului din cauza dereglarilor hormonale cauzate de stres.

Fumatul este si el asociat cu aparitia parului alb, insa si nutritia nepotrivita este o cauza destul de importanta.

In cazul in care te intrebi daca acest proces poate fi inversat, afla ca poti doar opri albirea completa, acest lucru fiind posibil doar in cazul in care nu este vorba de o problema genetica. Daca albirea parului este cauzata de stres, anxietate, deficenta de vitamin B12 sau nutritie, este important sa discuti cu medicul sis a faci cateva schimbari in viata ta, astfel incat sa iti imbunatatesti stilul de viata si astfel sa scazi riscul aparitiei parului alb.

Suplimentele alimentare nu vor impiedica aparitia parului alb, dar pot incetini procesul si pot ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate. Totodata, este important sa incluzi in dieta ta alimente care contin Omega 3, cum ar fi peste, seminte sau legume verzi.

Sursa: dmarge.com

Foto: Pinterest.com