Acasă The LOOK Niturile la blugi: de ce sunt puse

Niturile la blugi: de ce sunt puse

DISTRIBUIȚI

Poate ati observat si voi ca in zona buzunarelor, toate perechile de blugi, dar si alti pantaloni, care copiaza modelul, dar sunt facuti din alte materiale, au nituri.

nituri la blugi muftijeansin

Explicatia aparitiei acestor nituri se regaseste in istoria acestor pantaloni atat de populari in intreaga lume. Levi Strauss, un evreu orginar din Germania, se muta la varsta de 18 ani, in Statele Unite, dupa cum relateaza greatnews.ro.

In 1853, la varsta de 22 ani, intra in afaceri, ajutat de fratii sai si se ocupa, printre altele, de vanzarea de haine. Levi Strauss trece si la productie de haine si este cel care a produs prima pereche de blugi.

Au devenit populari printre muncitori la inceputul anilor 1870, insa erau multi clienti care se plangeau ca pantalonii se rup la buzunare, fiind cele mai expuse zone.

Asa a aparut alaturi de Strauss, Jacob Davis, cel care a dat forma finala a blugilor. Acesta i-a scris lui Levi Strauss si i-a spus ca are o idee cum sa-i faca mai trainici. Era vorba despre de niste nituri din cupru care se puneau in imbinarile de la buzunare. Acestea sustineau cusatura, iar pantalonii nu se mai descuseau si nici nu se mai destramau.

Strauss a acceptat colaborarea, iar blugii au devenit in 1873 cu adevarat cei mai apreciati pantaloni de catre muncitori. Vorbim de echipament de lucru, pentru ca blugii au fost ganditi ca salopete la inceput. In prezent au luat avant foarte mult blugii barbatesti Streetstyle sau, altfel spus, UrbanWear!

blugi nituri buzunare

Sursa: greatnews.ro; pinterest.com