Acasă EVENTS Noua stea a baletului mondial, Antonio Casalinho, va dansa pe scena Operei...

Noua stea a baletului mondial, Antonio Casalinho, va dansa pe scena Operei Nationale din Bucuresti pentru sansa la viata a unei fetite din Romania

DISTRIBUIȚI

Comunicat de presa 

Noua stea a baletului mondial, Antonio Casalinho, va dansa pe scena Operei Nationale din Bucuresti pentru sansa la viata a unei fetite din Romania

Spectacol caritabil extraordinar inainte de Craciun la Opera Nationala Bucuresti. Antonio Casalinho, tanarul balerin portughez care, la doar 16 ani, este considerat noua stea a baletului mondial, va oferi un adevarat regal de balet clasic si contemporan pe 17 decembrie, de la ora 18:45, alaturi de elevi ai Conservatorio International de Ballet e Danca Annarella Sanchez din Portugalia si de balerini de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”.

Toti banii stransi vor fi donati catre Rebeca Cojocariu, fetita de 5 care ani sufera de o boala rara, pentru care medicii nu au gasit inca leac. Robert Enache si Mihaela Soare, prim balerini ai Operei Nationale Bucuresti, s-au alaturat cauzei si vor dedica Rebecai o variatie din scelebrul pectacolul de balet Spargatorul de Nuci, de P. I. Ceaikovski, de pe 16 ianuarie.

La doar 16 ani, tanarul portughez António Casalinho este considerat cel mai promitator balerin al momentului. A castigat cea mai mare competitie pentru tineri balerini din America – Youth America Grand Prix. De asemenea, in 2017 a castigat „Portugal got talent”, iar in iulie 2018 a obtinut medalia de aur la concursul international de balet de la Varna.

Academia de Dans si Balet Annarella Sanchez este o institutie-fanion a vietii culturale din Portugalia, fondata in urma cu 20 de ani, de artista cubaneza Annarella Sanchez. Academia are 160 de elevi, majoritatea din afara Portugaliei, cei mai multi provenind din Spania, Australia, Paraguay, Argentina, SUA, Franta, Brazilia si Romania. Ei sunt pregatiti dupa metode de succes folosite in scoli de dans din Cuba. In urma cu cateva zile, presedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa 2016, i-a primit la Palatul Belém pe elevii celebrei scoli din Leira. A fost un gest de recunoastere a valorii si performantelor obtinute de tinerii balerini la concursurile din ultimul an (28 de medalii la finala Cupei Mondiale de Dans, Barcelona, 15 medalii la Concursul International de Balet de la Varna etc.).

Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucuresti isi are inceputurile in Scoala de balet fondata de artista Floria Capsali, dupa infiintarea Operei Romane Bucuresti (1921). Traditia indelungata a insemnat si un lung sir de performante si rezultate remarcabile. Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” a obtinut de doua ori certificatul Scoala Europeana (2010 si 2013). La finala mondiala de anul trecut a Youth American Grand Prix (YAGP), Andreea Iuliana Tarus a fost inclusa in Top 12 Junior Woman dans clasic si dans contemporan, iar Andreea Iuliana Tarus si Andrei Fabian Raschitor au obtinut locul secund la categoria Pas de deux dans clasic.

Rebeca Cojocariu, fetita care este imaginea acestui spectacol, are acum cinci ani. S-a nascut prematur, dar parea sa se dezvolte normal. Singurele probleme erau starile febrile (sindrom Marshall), iar la varsta de trei ani inca nu incepuse sa vorbeasca, asa cum o faceau alti copii de varsta ei. La varsta de 3 ani si 7 luni a primit primul diagnostic ingrijorator, epilepsie, urmat de un altul, ataxie (tulburare a coordonarii miscarilor). La 4 ani si 4 luni, parintii au aflat ca fetita lor sufera de o boala rara, care inca nu are leac: Boala Batten, o boala genetica degenerativa rara. Este o boala care se manifesta incepand cu varsta de 2-3 ani, iar starea sanatatii copiilor bolnavi se degradeaza ireversibil (la 4-5 ani incepe sa se instaleze o forma de dementa), iar intre 8 si 12 ani, survine decesul. Confruntati cu aceasta situatie teribila, parintii Rebecai au renuntat la tot si s-au mutat in Germania, pentru a avea acces la un tratament care incetineste efectele bolii. Ei spera sa castige timp astfel incat stiinta sa descopere un leac miraculos.

Impreuna putem sa-i oferim speranta Rebecai.

Detalii despre locurile disponibile, aici: https://eventbook.ro/other/bilete-christmas-dance-gala-2018