Acasă Uncategorized Schimba viitorul prin arta Initiativa ParkLake despre impactul poluarii cu plastic

Schimba viitorul prin arta Initiativa ParkLake despre impactul poluarii cu plastic

DISTRIBUIȚI

O persoana consuma anual 70.000 microplastice, adica aproximativ 100 de biti de microplastic pe parcursul unei singure mese, potrivit unui studiu  publicat in Environmental Pollution.

ParkLake a lansat campania „Schimba viitorul prin arta” cu scopul de a crea un dialog cu publicul despre poluarea cu plastic, una dintre cele mai mari provocari de mediu, la nivel mondial.

In iunie ParkLake Shopping Center a lansat un apel de proiecte de sculptura publica adresat tinerilor artisti din Romania in urma caruia trei artisti s-au alaturat proiectului Senses of the Future, coordonat de Raluca Ghideanu – parte din campania ParkLake, „Schimba viitorul prin arta”: Stefan Bogdan, Adrian Piorescu Oprea si Sergiu Chihaia.

Proiectul se va finaliza printr-o expozitie inedita formata din patru sculpturi realizate integral din plastic reciclat de catre tinerii artisti. Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 15 august – 15 octombrie, in spatiul exterior ParkLake Shopping Center.

 

Partenerii ParkLake in aceasta campanie sunt  Eco Serv Recycle si La Fantana.

Artistii care transmit alaturi de ParkLake un mesaj catre viitor prin arta lor

Raluca Ghideanu este o tanara artista care s-a dezvoltat mai ales in zona sculpturii, unde are peste 20 de expozitii de grup nationale si internationale, trei bienale internationale de arta, cinci expozitii personale, cinci sculpturi de arta publica si un premiu international de sculptura. Personajele sale sculpturale vorbesc despre viata, despre redescoperire si redefinire, despre inchisorile in care ne aflam.

Stefan Bogdan este un tanar artist, student in anul II in cadrul Universitatii de Arta Bucuresti, care isi doreste ca prin participarea lui la campania „Schimba viitorul prin arta” sa semnaleze tuturor ca a sosit timpul pentru o schimbare radicala. „Plasticul a devenit o problema la nivel european iar faptul ca stim deja aceasta problema, ne ofera ocazia de a o evidentia prin arta.”

Adrian Piorescu Oprea este un sculptor, care recent si-a obtinut diploma de Licenta si Master in cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, sectia Sculptura. Motivatia lui de a face parte din acest proiect este aceeasi care il inspira si in creatiile artistice personale, aceea de a face privitorii sa constientizeze efectele ireversibile aduse in mediul natural de catre fiinta umana si datoria morala pe care omul o are fata de natura si totodata pentru semenii din specia sa.

 

Sergiu Chihaia, absolvent al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, este in prezent cadru didactic titular la departamentul Moda, in cadrul aceleiasi institutii. Participa cu lucrarile sale la expozitii nationale si internationale, iar in 2014 a castigat premiul UAP pentru Arte Decorative – Textile in cadrul proiectului Arte in Bucuresti, editia a V- a. Este sculptor, textilist si designer iar in focul creatiei, le imbina pe toate, devenind scenograf desavarsit.

In perioada urmatoare, cei patru artisti vor lucra pentru realizarea sculpturilor din plastic reciclat in spatiul amenajat in incinta ParkLake. Va invitam sa urmariti evolutia campaniei „Schimba viitorul prin arta” pe pagina Facebook a centrului comercial @ParkLakeShoppingCenter.

In siguranta #nudoaracasa

In contextul actual, ParkLake Shopping Center, a dezvoltat si adoptat masuri sporite de igiena si siguranta, pentru a oferi in continuare o experienta de shopping cat mai sigura si placuta clientilor sai. Astfel, a verificat si certificat procesele curente de igiena si curatenie in parteneriat cu SGS, liderul mondial in domeniul inspectiei, verificarii, testarii si certificarii, obtinand astfel Standardul de Evaluare SGS pentru Igiena si Dezinfectare. Acest lucru confirma respectarea stricta a protocoalelor si reglementarilor de ultima generatie aplicabile, asigurand in acest fel sanatatea si siguranta tuturor persoanelor care trec pragul centrului comercial.

In plus, ParkLake Shopping Center a dezvoltat o serie de programe speciale, adaptate contextului actual, sub conceptul in siguranta #nudoaracasa. Printre acestea se numara implementarea sistemului de monitorizare a traficului din interiorul centrului comercial si informarea publicului cu privire la starea acestuia prin intermediul website-ului www.parklake.ro, precum si instalarea sistemelor de masurare a temperaturii la toate intrarile in centrul comercial, accesul la dispensere cu gel dezinfectant in toate zonele comune principale (intrari in mall, zona de restaurante, coridoare, s.a.), stabilirea unui flux clar de circulatie in mall, precum si implementarea unor noi sisteme de semnalistica si informare menite sa transmita vizitatorilor masurile de protectie si conduita recomandate in interiorul centrului comercial.

 Despre ParkLake Shopping Center

ParkLake Shopping Center este un proiect unic, care imbina intr-un mod armonios natura si shoppingul. Designul modern combina elemente inspirate de cei trei piloni, Parc – Natura − Familie si ofera oportunitati excelente de petrecere a timpului liber in cadrul spatiilor de relaxare, de joaca, precum si locuri in care se poate practica sport sau se poate petrece ziua lucrand.

Proiectat dupa cele mai inalte standarde internationale, inconjurat de natura si situat in apropierea Parcului Titan, ParkLake ofera cea mai buna selectie de branduri disponibile pe piata si servicii de inalta calitate intr-un mediu eco-friendly si o atmosfera incantatoare.

Mai multe informatii despre ParkLake Shopping Center gasiti la: www.parklake.ro.

Despre La Fantana

La Fantana este cel mai important furnizor de servicii de hidratare cu apa si cafea pentru companii si gospodarii din Romania si un actor important in serviciile de cafea pentru industria ospitalitatii.

Companie multinationala nascuta si crescuta in Romania, La Fantana si-a facut o traditie din a sprijini initiative culturale din domenii precum muzica, arhitectura, arta plastica sau literatura.

 

In 2021, La Fantana a demarat, in paralel cu lansarea unui serviciu national de livrare de apa de izvor in sticle reutilizabile, o campanie de constientizare a excesului de ambalaje de unica folosinta de tip PET care ajung in natura.

Implicarea La Fantana in initiativa „Schimba viitorul prin arta” este parte a acestei campanii.

Despre Eco Serv Recycle

ECO SERV RECYCLE este o companie tanara cu personal tanar si calificat in domeniul calitatii mediului, avand ca scop colectarea selectiva a deseurilor generate atat de personele juridice cat si de persoanele fizice, precum si capacitatea de a oferi consultanta pe probleme de mediu firmelor aflate in incapacitatea de a obtine anumite informatii privind acest capitol atat de important pentru viata noastra si copiilor nostrii si anume MEDIUL INCONJURATOR.

 

ECO SERV RECICLE – a fost infiintata din dorinta de a solutiona necesitatea colectarii deseurilor nepericuloase si periculoase de pe teritoriul tarii conform normelor, legilor si standardelor europene existente in vigoare.