Acasă TRAVEL 10 lucruri pe care nu le uiti dupa un city-break la Roma

10 lucruri pe care nu le uiti dupa un city-break la Roma

DISTRIBUIȚI

10 lucruri pe care nu le uiti dupa un city-break la Roma

Toate drumurile duc la Roma. Și toate zborurile duc la Roma. Tocmai de aceea e cam greu sa gasesti un moment in care Cetatea Eterna rasufla usurata si ruinele nu ii gem de turisti hrapareti.

Dupa ce ne intalnim cu ea, toti o vedem diferit. Și asta pentru ca Roma amesteca acum pakistanezi insistenti care vand esarfe Burberry, cu gelaterii divine, miros de paste proaspete, monumente sufocate, miliarde de blituri si tone de gunoaie, ca o dara gigant lasata de o armata de limacsi. (limacsi = turisti)

Dincolo de toate astea, Roma este ca o femeie fermecatoare, capabila sa-ti stanteze existenta si sa te faca sa nu te mai apropii niciodata de cafeaua la ibric. Am adunat 10 lucruri pe care mintea ta refuza sa le uite dupa ce a dat nas in nas cu leaganul civilizatiei, actualmente balansoarul civilizatiilor pestrite.

1. Mirosul trandafirilor din gradina Orti Farnesiani, inradacinati pe la 1550 in varful dealului Palatin din Roma, de catre familia… Farnesiani, bineinteles. E cea mai puternica si autentica esenta de parfum de trandafiri cu care narile tale de muritor se vor intalni vreodata. Gradina de trandafiri vegheaza asupra ruinelor Forului Roman si, spre deosebire de tine, pare nemuritoare.

Continuarea pe bogdanmirica.com.

Iti recomandam si articolul: Cele mai bune destinatii de vacanta pentru 2017!

Foto: bogdanmirica.com