Acasă The WELLNESS 4 motive sa citesti mai multe carti in 2019

4 motive sa citesti mai multe carti in 2019

DISTRIBUIȚI

4 motive sa citesti mai multe carti in 2019

Suntem in prima luna din noul an si, asa cum este obiceiul, foarte multe persoane isi stabilesc noi rezolutii, iar printre acestea se numara si cititul. Desi foarte multi ne propunem sa adaugam mai multe carti pe lista de lectura, foarte putini dintre noi ducem la indeplinire acest obiectiv.

Obisnuim sa pierdem foarte mult timp cu alte activitati, sa ne gandim prea mult la ce vrem sa realizam mai repede sau avem tendinta  sa ne amintim greselile pe care le-am facut. In loc sa vizionezi seriale si filme, desi aceasta activitate este relaxanta si placuta, ai putea incerca sa citesti mai multe carti in 2019, iar noi iti oferim patru motive pentru care sa respecti aceasta promisiune.

4 motive sa citesti mai multe carti in 2019

Daca iti place sa descoperi noi subiecte si sa dezbati subiecte de interes cu prietenii, cu siguranta ai deja suficiente motive sa citesti mai multe carti in 2019. Cu toate acestea, noi iti oferim inca patru motive!

Beneficii pe care le are cititul:

Ajuta la reducerea stresului

Cititul te ajuta mai mult sa te calmezi decat atunci cand faci sport, asculti muzica preferata sau savurezi o ceasca de ceai. Potrivit unui studiu, doar sase minute de lectura pe zi pot reduce stresul cu o treime, cee ace ajuta la reglarea tensiunii si la imbunatatirea sistemului circulator.

Previne aparitia bolii Alzheimer

Daca sanatatea psihica este importanta pentru tine, cititul este o metoda foarte buna de relaxare. Cartile nu sunt doar o sursa foarte buna de informare, ci te ajuta sa previi boli grave, cum este boala Alzheimer. Activitatile care stimuleaza gandirea, cum ar fi cititul sau scrisul, solicita acele parti ale creierului care indica cat de puternica va fi memoria noastra. Asadar, este recomandat sa dezvolti cat mai bine acest obiceiuri si astfel vei avea foarte multe beneficii.

Imbunatateste dispozitia

Potrivit studiilor, oamenii care citesc sunt mai fericiti, deoarece cartile ofera viziuni complexe despre viata altor oameni si mai multe unghiuri din care pot fi analizate diferite situatii si probleme. Practic, cartile iti ofera o imagine mai clara asupra vietii si te ajuta sa ai o perspectiva pozitiva.

Ajuta la cresterea empatiei si a inteligentei emotionale

Cele mai importante lectii despre viata nu le vei invata stand la birou sau in salile de curs, ci traind viata asa cum este, in complexitatea ei. Cartile te ajuta sa iti dezvolti inteligenta emotionala si sa traiesti o viata lunga si sanatoasa. In plus, cititul te ajuta sa descoperi noi perspective la diferite situatii cu care te confrunti.

Sursa: www.goalcast.com

Foto: unsplash.com