Acasă The CARS Cele mai frumoase modele Ford din toate timpurile

Cele mai frumoase modele Ford din toate timpurile

DISTRIBUIȚI

Cele mai frumoase modele Ford din toate timpurile

Compania Ford produce masini din anul 1903. Pe langa lunga activitate in domeniul constructorilor autor, compania a scos pe piata peste 111 modele de masini. Au produs modele atat de reusite, incat putem face un clasament cu cele mai frumoase modele Ford din toate timpurile.

Desi este destul de greu de stabilit cu exactitate care sunt cele mai frumoase modele Ford, in acest articol iti vom prezenta acele masini care ne-au atras atentia si care consideram ca sunt un punct bun de reper in istoria marelui constructor auto.

Cele mai frumoase modele Ford din toate timpurile

Lotus 49 Ford-Cosworth, 1967

Lotus 49 Ford-Cosworth, 1967

La vremea respectiva, Lotus 49 a fost un model inedit pe piata masinilor de curse, avand foarte multe curse in care masina a atins performante foarte bune, a castigat de doua ori cursa de 24 de ore de la Le Mans, cat si cursa Indianapolis 500.

Ford GT

Ford GT

Modelul nu mai are nevoie de nicio prezentare, intrucat acesta s-a facut remarcat prin designul indraznet, dar si prin performantele in ceea ce priveste motorizarea.

Lincoln Continental, 1961

Lincoln Continental, 1961

Dupa esecul modelului din anii 1958-1960, modelul produs in anul 1961 de Elwood Engel a salvat imaginea intregului brand Lincoln. Totodata, acest model a inspirat producerea altor generatii de acest tip, iar aici este vorba de celebrele „muscle cars”.

Shelby 427 Cobra

Shelby 427 CobraFord a colaborat cu celebrul Carroll Shelby pentru a produce modelul 427 Cobra.

Ford Thunderbird, 1955

Ford Thunderbird, 1955

Modelul Ford cu doua locuri a fost primul model luxos produs de Ford pana la acea vreme, iar dupa trei ani compania a scos si un model cu patru locuri.

Ford Mustang, 1964

Ford Mustang, 1964

Ford Mustang este o masina legendara pentru americani, acest model avand o poveste aparte. Primul model a aparut in anul 1964, iar numele masinii pare ca se trage de la avionul de lupta P-51 Mustang din Al Doilea Razboi Mondial, al carui fan era cel care a facut designul masinii: Pres Harris.  Primul model Ford Mustang avea doua locuri si era decapotabil.

Ford Model T

Ford Model T

Ford Model T a fost asamblat intre anii 1908 si 1927. Succesul a fost atat de mare, incat cei aproape 20 de ani de existenta ai automobilului au consemnat 16.5 milioane de unitati livrate in Statele Unite. Pretul acestui model a fost unul accesibil, astfel incat foarte multi americani isi permiteau sa il cumpere.

Citeste si: Cele mai frumoase modele Porsche din toate timpurile

Sursa: caranddriver.com

Foto: Pinterest.com si Pexels.com