Acasă The CAREER Cele mai potrivite meserii pentru barbati

Cele mai potrivite meserii pentru barbati

DISTRIBUIȚI

Cele mai potrivite meserii pentru barbati

De-a lungul timpului, s-a observat o diferenta intre femei si barbati in ceea ce priveste ocupatiile acestora. Lucru care se datoreaza activitatilor de natura profesionala, unele dintre ele fiind mai potrivite pentru femei, in timp ce altele sunt mai potrivite pentru barbati. Cu toate acestea, piata locurilor de munca a evoluat mult in ultimii ani, iar in prezent se observa o schimbare destul de importanta, spun specialistii.

Foarte multe femei detin posturi importante, posturi de conducere sau lucreaza in domenii care implica efort fizic, in timp ce unii barbati au migrat in zona de fashion, consilieri de moda sau alte specializari. Se poate spune ca in ziua de azi o profesie nu este definitorie doar pentru un segment de populatie, insa in mod sigur putem sa vorbim in continuare despre cele mai potrivite meserii pentru barbati.

In topul cu cele mai potrivite meserii pentru barbati nu se numara doar cele banoase, ci si cele care implica mai putin efort si mai multa interactiune cu alti oameni.

Cele mai potrivite meserii pentru barbati

Blogger

Zona de blogging a evoluat mult in ultimii ani, in special in Romania. Daca in trecut foarte multi barbati lucrau pentru ziare sau reviste importante, acum acestia si-au construit propria „cariera”. Sa fii blogger nu inseamna sa ai un salariu fix, asa cum se intampla cand lucrezi in marile corporatii, insa poti alege cu cine vrei sa lucrezi, despre ce evenimente vrei sa scrii sau ce concepte vrei sa promovezi. Unii bloggeri castiga suficient de bine, in timp ce altii pot fi nemultumiti de proiectele pe care le au. In orice caz, bloggerii au mai mult timp liber, iar foarte multi barbati sunt tentati sa se indrepte catre aceasta zona.

Pompier

Meseria de pompier se numara printre cele mai respectate ocupatii din societate, aceasta fiind potrivita pentru barbatii care au un simt civic foarte dezvoltat, care au o rezistenta fizica foarte buna si care sunt foarte curajosi. Meseria de pompier nu este una deloc usoara, dar in mod sigur aduc foarte multa multumire in momentul in care sunt salvate vietile unor persoane.

Pilot de avion/curse

Un lucru este cert: barbatii sunt pasionati de masini, avioane sau motoare. Pilotatul unui avion necesita o pregatire intensa, la fel si pilotatul unei masini de curse. Pasionatii de viteza sau adrenalina pot face foarte multi bani din astfel de meserii, lucru care se aplica atat in cazul pilotilor de avion, cat si in cazul celor care participa la curse de masini sau de motoare.

Bucatar

Se spune ca cei mai buni bucatari din lume sunt barbatii, iar in ultima perioada s-a lansat un nou trend, unul care capata contur chiar si la noi in tara. Sa ai la o petrecere de deschidere a unui restaurant un Chef, care sa iti prepare cele mai alese retete, inseamna sa te clasezi aproape instant in topul preferintelor clientilor si in topul celor mai in voga locuri din oras.

Fotograf

A face fotografii nu mai este doar o pasiune in ziua de azi, ci poate deveni o sursa importanta de venit. Orice barbat pasionat de fotografie, care are un aparat profesional, multi ani de studiu in spate si un portofoliu important, poate sa obtina contracte cu firme importante. Totodata, un fotograf bun poate sa obtina contracte pentru campanii de publicitate, lansari de produse sau evenimente de deschidere pentru diferite locatii.

Lista cu cele mai potrivite meserii pentru barbati nu se opreste aici, suntem siguri ca si tu ai cateva sugestii/idei.

Citeste si: Cum sa te pregatesti pentru un interviu. Sfaturi de pus in practica!

Sursa: menshealth.co.uk; Foto: Pixabay.com