Acasă The GUIDE Cum sa asortezi pantofii la costum

Cum sa asortezi pantofii la costum

DISTRIBUIȚI

O dilema eterna a barbatului: in ce culoare trebuie sa fie pantofii pentru a se asorta la costumul preferat? Ei bine, pantofii negri si costumul negru, merg foarte bine daca mergi la… o inmormantare. In alte cazuri, e de preferat sa adaugam o pata stilata de culoare tinutei. Asadar, ce culoare de pantofi merg cel mai bine cu un costum bleumarin, gri deschis sau maro, de exemplu? Iti oferim un ghid simplu, care sa iti fie de folos atunci cand nu esti convins ce anume se potriveste si ce nu.

Desigur ca aceste reguli nu sunt absolute, insa acest ghid vizual este unul cu care nu dai gres. Insa, e de retinut ca nu e recomandat ca o pereche de pantofi burgundy sa fie purtati la un costum negru, de exemplu. Dar, daca esti pasionat de rock si te exprimi vestimantar ca atare, atunci e posibil sa iti asortezi perechea de tenisi la un costum negru, de gala, si ai sanse sa arati chiar foarte cool asa. Dar acestea sunt exceptii de la regulile de baza. La o tinuta formala, de business, in schimb, e nevoie sa urmezi un ghid profesional de asortare, pentru a crea armonie.

costum-barbati-pantofi-asortati (4)

Iata care sunt cele mai comune combinatii, pentru tinutele de zi cu zi:

  1. Costumele in nuante de bleumarin si gri

Se asorteaza cu:

  • pantofi negri, pentru o tinuta business
  • pantofi maro, pentru un look mai relaxat
  • pantofi rosii/burgundy, pentru o tinuta indrazneata, jucausa

costum-barbati-pantofi-asortati (1)

  1. Costumul maro

Se asorteaza cu:

  • pantofi maro; in aproape toate nuantele, fiind cea mai comuna combinatie, insa nu alege exact aceeasi nuanta de maro si la costum si la pantofi, pentru ca efectul va fi unul cu impact scazut, nu iti va pune in evidenta tinuta. Alege contrastele, de preferat culoarea pantofului sa fie mai inchisa decat cea a costumului
  • pantofi rosii/burgundy, pentru o tinuta indrazneata, jucausa

Nu se asorteaza cu: pantofi negri

costum-barbati-pantofi-asortati (5)

  1. Costumul negru

Se asorteaza cu: Pantofi negri, daca mergi la un eveniment extrem de formal.

Nu se asorteaza cu:

  • pantofi maro
  • pantofi rosii/burgundy

Aceste culori, alaturi de altele, vor crea un look mult pentru casual pentru costumul negru si nu e indicat sa le combini.

Ghidul nostru vizual iti prezinta si alte combinatii, pentru costume in diverse culori, ramane ca tu sa exeperimentezi ce ti se potriveste mai bine.

 costum-barbati-pantofi-asortati (6)

Sursa foto: pinterest.com