Acasă TRAVEL Cum sa calatoresti inteligent?

Cum sa calatoresti inteligent?

DISTRIBUIȚI

Toata lumea stie ce inseamna sa calatoresti: impachetezi si pleci catre destinatie. Dar ce presupune sa calatoresti inteligent? Cum sa cheltuiesti mai putini bani pentru cazare si biletele de avion? Ce aplicatii mobile poti folosi inainte de calatorie? Cum sa gasesti cea mai buna mancare? Iata tot ce trebuie sa stii daca vrei sa iti eficientizezi orice calatorie

E timpul sa calatoresti inteligent

Nu uita sa printezi toate pozele bune din calatorie si sa le stochezi intr-un album foto. Astfel vei putea oricand sa accesezi emotiile zilelor de vacanta.

Alege urmatoarea destinatie

Oricand e bine sa tii o evidenta a locurilor in care vrei sa calatoresti. Formeaza-ti un obicei din a scrie sfaturile pe care le primesti, ce citesti sau vezi. Ai vreun prieten care tocmai a revenit dintr-o excursie in Brazilia si are povesti grozave? In loc sa privesti doar noile lui poze de pe Facebook, intreaba-l ce a vizitat si ce i-a placut cel mai mult. Recomandarea unui prieten poate fi extrem de valoroasa.

travel-trips-2016 (2)

Tine cont de conditiile de vreme si geografice / politice

Fii la curent cu stirile din tara pe care urmeaza sa o vizitezi. Nu ti-ai dori sa nimeresti intr-o tara in care autostrazile sunt inchise din diferite motive. De asemenea tine cont de preferintele celor cu care calatoresti. O excursie in Asia de Sud-Est cu buget redus si printre calugari pare o idee grozava, dar nu e chiar o vacanta de familie.

Planifica ruta exacta

Lonely Planet e o sursa testata si buna pentru calatorii. Site-ul ofera informatii pentru aproape orice colt de planeta. Asadar, documenteaza-te cum trebuie despre povestile locului, timpul pe care trebuie sa parcugi in acea zona si bugetul alocat. Cumpara o harta a zonei pe care urmeaza sa o vizitezi si o carte de buzunar cu detalii concrete. Poate nu ai conexiune Wi-Fi tot timpul, dar pe carte te poti baza oricand. Turistii lasa de obicei cartile in camerele de hostel in care isi termina calatoria, tocmai pentru ca urmatorii vizitatori sa se poata bucura de ele.

travel-trips-2016 (1)

Nu conteaza daca vizitezi Parisul pentru o saptamana sau mergi in Africa de Sud pentru sase luni, important e sa fii in tema cu principalele atractii turistice, cultura locala si traditiile.

Cumpara biletele in avans

Renunta la colaborarile cu agentiile de turism si ocupa-te singur de cazare si transport. Tinteste ca mereu sa faci un deal bun si arunca o privire pe TravelBird, site orientat pe destinatii europene. Pe site-uri precum Delta.com, United.com prinzi cele mai bune oferte. Pe Kayak si SkyScanner poti sa compare preturile pentru bilete de avion.

Rezerva-ti o cazare buna

Cea mai buna metoda e sa faci rezervare la un hotel sau hostel din centrul orasului. Foloseste mereu site-uri de incredere, precum booking.com, tripadvisor.com sau hostelworld.com. Pe site-ul homeaway.com gasesti oferte de cazare personalitate pe criteriile tale. Acolo sunt peste un milion de oferte de vacanta din 190 de tari. Iar pe airbnb.com gasesti cele mai cool oferte atunci cand vrei sa imparti apartamentul cu prietenii tai.

travel-trips-2016 (3)

Sfaturi utile:

  • Pozeaza pasaportul si cardurile, permisul de condus, asigurarea medicala si documentele de calatorie. Pastreaza pozele intr-un loc sigur
  • WordLens e o aplicatie necesara cand vizitezi o tara a carei limba nu o cunosti. Aplicatia traduce automat cuvintele in format Word si nu necesita acces la Internet.

Sursa: pastbook.com / Foto: pinterest.com