Acasă The CAREER Cum sa devii un om de succes: secretul sta in oamenii pe...

Cum sa devii un om de succes: secretul sta in oamenii pe care ii cunosti

DISTRIBUIȚI

 

cum sa fii un om de succes in viata

Te-ai intrebat vreodata cum sa devii un om de succes, dar nu ai descoperit secretul pana acum? Ca si noi, poate ca urmaresti revistele de specialitate, asculti discursurile unor oameni importanti sau urmaresti cum s-au dezvoltat alti oameni si au reusit sa transforme treptat o afacere de familie intr-un adevarat business.

Foarte multi oameni de succes au reusit sa isi transforme afacerile in adevarate „fabrici producatoare de bani”, insa totul are un inceput. Succesul nu iti este garantat, asa ca este important sa stii foarte bine ce vrei sa faci, sa fii perseverent si determinat si sa iti urmaresti mereu obiectivele.

Cum sa devii un om de succes: secretul sta in oamenii pe care ii cunosti

Cei de la revista Forbes au stat de vorba cu mai multi oameni de succes si i-au intrebat care e secretul lor. Printre intrebarile care au fost adresate in cadrul interviului, cei de la revista Forbes au vrut sa afle detalii din primii ani de viata ai oamenilor de succes. I-au intrebt ce scoli au facut, cum au reusit sa se integreze in diferite grupuri si care au fost cele mai importante lucruri pe care le-au invatat de-a lungul timpului.

Raspunsurile au venit fara ezitare din partea oamenilor de succes, iar acestia au spus ca este foarte important sa cunosti oamenii potriviti. „Nu trebuie sa fii cel mai destept din grupul in care te-ai integrat, pentru ca poti invata foarte multe lucruri de la oamenii din jurul tau”, a declarat un director de companie.

Desi pare un raspuns destul de cinic, concluzia este destul de logica: in viata, ai foarte multe lucruri de invatat si modestia te poate ajuta sa evoluezi. Nu trebuie sa te ingrijorezi ca nu detii toate informatiile sau ca mai ai foarte multe lucruri de invatat pana sa incepi sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Potrivit Forbes.com, fiecare om este intr-o continua dezvoltare, orice poate fi imbunatatit si totul se poate schimba in orice moment.

Unul din respondentii la interviu, absolvent al Universitatii de Stat din Arizona, a marturisit ca a invatat foare multe lucruri despre domeniul afacerilor de la un profesor excentric, Dr. Glenn Wilt. „Dr. Glenn era faimos pentru foarte multe lucruri, mai ales pentru faptul ca obisnuia sa isi inceapa cursul din momentul in care intra pe usa, lucru care era perfect normal pentru el, chiar daca persoanele prezente la curs nu intelegeau aceasta metoda de predare. Era un om excentric si in ceea ce priveste stilul vestimentar, imi aduc aminte odata ca a intrat in sala de curs imbracat intr-un costum rosu aprins, insa el a considerat ca este ceva foarte normal.”

Dr. Glenn este cel care a avut raspunsul la intrebarea: „Cum sa devii un om de succes?” Acest lucru este foarte simplu, in conceptia lui, „trebuie sa te integrezi cu oameni importanti, care au facut averi si de la care poti invata foarte multe lucruri.”

Desi acest raspuns a parut putin deplasat la vremea respectiva, barbatul care a vorbit despre acest profesor a ajuns, zece ani mai tarziu, directorul unei companii de succes. Si alti participanti la interviu au marturisit ca acesta a fost secretul lor. Au cunoscut oameni importanti si au reusit sa dezvolte foarte multe lucruri frumoase pe parcursul timpului.

Nu trebuie sa fii cel mai destept om din incapere

Daca te afli intr-o incapere in care esti cel mai destept om, in mod sigur nu te afli in locul potrivit”, a declarat un director de companie. „Succesul, ca multe alte lucruri in viata, este contagios”, a continuat el.

Viata este mult mai bogata si mai interesanta in momentul in care esti inconjurat de oameni de succes, care au o situatie financiara buna si care te pot stimula din punct de vedere intelectual. „Daca nu esti cel mai destept om dintr-o incapere, ai o ocazie unica de a invata foarte multe lucruri de la oamenii din jurul tau.”

Desi nu fiecare persoana de succes este inteligenta si bogata in acelasi timp, cele doua lucruri par sa mearga mana in mana. Este nevoie de foarte multe eforturi pentru a conduce o companie de succes si pentru a manageria banii. Este important sa te inconjori de oameni de succes, care te pot ajuta sa te dezvolti ca individ si care iti pot oferi foarte multe idei de afaceri. Nu totul trebuie sa se rezume doar la afaceri, poate fi vorba si de o pasiune sau de un hobby, insa este important sa stii ce iti doresti sa faci si sa atragi oamenii potriviti in viata ta.

Totodata, te ajuta foarte mult sa te integrezi intr-o retea sociala cat mai mare, unde poti sa cunosti oameni din diferite medii, care te pot ajuta sa iti descoperi pasiuni noi sau sa le dezvolti pe cele pe care le ai deja.

„Banii nu sunt importanti, dar cu siguranta iti fac viata mai interesanta”

Potrivit Forbes.com, banii au un impact mare in viata oricarei persoane, insa nu sunt foarte importanti. Pana sa te gandesti la situatia financiara, este important sa te gandesti la pasii care te pot ajuta sa iti atingi toate obiectivele. Inainte sa pornesti o afacere sau sa dezvolti o companie, este bine sa te sfatuiesti cu persoane care au ajuns deja in acest punct si sa tii cont de faptul ca este esential sa ai un capital bine pus la punct.

Tu ce parere ai, succesul personal depinde de oamenii pe care ii cunosti?

Sursa: Forbes.com; Foto: pixabay.com