Acasă Blog Posts Damian Draghicirescriepovesteacelor 40 de ani de muzica, printr-un concert unic pe 28...

Damian Draghicirescriepovesteacelor 40 de ani de muzica, printr-un concert unic pe 28 mai la Sala Palatului!

DISTRIBUIȚI

EU SUNT: DAMIAN DRAGHICI. O calatorie muzicalain adancul sufletului meu.

Unicul si senzationalul artist DAMIAN DRAGHICIurca pe o noua treapta a carierei muzicale de succes si revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti pentru a celebra 40 de ani de activitate artisticain cadrul concertului – eveniment, intitultat„O calatorie muzicalain adancul sufletului meu” pe 28 mai, ora 20:00.

Iubitpentru talentul incontestabil, pentru versatilitateaabordarilor muzicale, a colaborarilorpline de originalitate,dar sipentru energia pozitivape care o transmite la fiecare aparitie pe scena, Damian Draghici rescrie povestea vietiicelor patru decenii si invita publiculintr-o incursiune muzicala prin cele mai reprezentative etape ale activitatii artistice.

Incepand de la instrumentele muzicale pe care le stapaneste la perfectieinca din copilarie, precum tambalul, pianul, contrabasul, tobele, naiul sau voceasi ajungand panala povestea magica a Orchestrei Damian &Brothers,concertul de la Sala Palatului va cuprinde o veritabilacolectiede piese din mai multe genuri muzicale.

Muzica de film, melodii popsi jazz, folclor, dar si cele mai fredonate refrene ale muzicii lautaresti,reinterpretate in maniera inconfundabila a artistului Damian Draghicialaturi de Orchestra Damian &Brothersvor rasuna pe scena Salii Palatului si vor o atmosfera desarbatoare menita sa ridice publicul in picioare.

„Vreausavaiau de manasisavatrecprintoatacarierameamuzicala. Pe 28 mai 2023, la Sala Palatului, vavoipurtaprintoateetapele, emotiilesitrairile mele indealungulintregii mele vietiartistice.”,declara Damian Draghici.

Biletelepentruconcertul – eveniment din data de 28 mai de la Sala Palatului,pot fi achizitionate online din reteauaentertix.ro, eventim.rosiiabilet.ro la preturicevariazain functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza:

DIAMOND: 500 RON

GOLD: 300 RON

Categoria 1: 200 RON

Categoria 2: 150 RON

Categoria 3: 100 RON

Damian Draghici – 40 de ani pe ritmulmuzicii

Damian Draghici a inceputsastudiezenaiul la varsta de 10 ani, dupacecantase la diferiteinstrumenteinca de la varsta de 3 ani. La 15 ani cantasiinregistradeja cu Orchestra de muzicapopulara Radio din Bucuresti.

A fugit din Romania la varsta de 18 ani prinIugoslavia, ajungand ulterior in Grecia. Dupace o vreme a cantat pe strazisiin cluburi, a fostdescoperit de subsidiaraolandeza a firmei Sony Music, care i-a oferitsansasainregistreze. Dupa o auditieceaavut loc la Atena, i-a fostoferita o bursaintegrala la colegiul de muzica Berklee din Boston, de unde a absolvit, in 1999, cu Magna cum Laudae, fiindsiprimul roman care a absolvitaceastascoala.

A locuitin Los Angeles, a inregistratpeste 20 albumesi a participat ca invitat pe un album care a castigat un premiu Grammy, „Winter Solstice“ alformatiei Paul Winter Consort in 2006. A cantatalaturi de Joe Cocker, James Brown si Cindi Lauper, Shaggy, Zucherrosi Nigel Kennedy.

Din 2006 panain 2009 a derulatproiectul Damian & Brothers, care aimbinatmanifestarilemuzicale cu mesajeleimpotrivadiscriminariietnice. In cadrulproiectului, a scos pe piatadouaalbume, „Magdalena“ si „Romaniac“, si a sustinutpeste 600 de concerte.

Intre 2014-2019 a detinutfunctia de europarlamentar.

In 2016, decide caestevremeaschimbarilorsi introduce printreinstrumenteletraditionalelautarestielemente de rock, cum sunt chitaraelectrica, basul electric, tobele de rock siritmuri de dubstep, reggae si gypsy blues. Astfel, ianasterealbumul „Gypsy Rock | Change or Die“ cu care inregistreaza un succes fulminant, piesa „In statie la Lizeanu“ devenind rapid un hit. Pe acest album apar piese interpretate de uniidintreceimaiapreciatiartistiromani, precum Delia, Andra, Smiley, Loredana, Dan Bittman, Stefan Banica, Connect-R, Lora, Cristina Balan, Alina Eremia, Feli, Cornel Ilie (Vunk), ZdobsiZdub, Sergiu Ferat, Grasu XXL, Cabron, DOC, Dorian, Flavius Teodosiu, TheodosiiSpassov, Omu’ iubit, Sore, Giulia, Jazzy Jo, Vlad Popescu, Blue Noise.

Tot in 2016, lanseazaalbumul „The American Dream“ carereuneste 13 piesecelebre de jazz din repertoriulunorartisti precum Charlie Parker, John Coltrane, Chick Coreasi Keith Jarrett – toate interpretate la nai. Pe acest album, Damian Draghicicantaalaturi de artistiinternationali din prima linie a genului, intre care Chris Botti, Arturo Sandoval, Michel Camilo, Stanley Clarke, Luciana Souza, Eddie Daniels, Vinnie Coliuta, Dave Weckl, Russell Ferante, Bob Mintzer.

Anul 2016 inseamnasi o calatoriein Cuba, pentru a gasilegaturiledintrecultura gipsy sicea afro-cubaneza. Urmare a acestui moment, ianastere „The Gypsy Cuban Project“, un album de world music care imbinaintr-un mod ineditceledouavechiculturi.

In 2017, esteinvitatul special la concertulartisteicubanezeOmaraPortuondo. A interpretat la nai, piesaintitulata „Serenata enBatanga“, in duet cu ceasupranumita Edith Piaf a Cubei, detinatoare a unuipremiu Grammy sicea care estecelmai bine vandut artist din Cuba.

In 2018, Damian lanseaza un proiectmuzicaldeosebit: MCulture. Pe album se regasesc 13 piese „post-manele“ reinterpretate cu un sound ceimbinainfluente dubstep, trap, jazz, darsi pop. Tot in 2018, are loc un recitat de exceptie Damian Draghici& Brothers „Maria luiBrancusi“ la Gala Romania Centenar din cadrulFestivaluluiCerbul de Aur 2018, desfasuratin PiataSfatului din orasul Brasov.

2020 esteanulin care Damian Draghiciprezintaconcertul„Multumesc, #Iamgrateful“, un concert aniversar exceptional ce a marcatcelebrareavarstei de 50 de ani a artistuluisitotodata un inceput al unuisir lung de lansariexceptionaleimpreuna cu numemari ale industrieimuzicaleromanesti, marca Damian & Brothers: „PurSange“ (feat. Killa Fonic, 2021), „Roata“ (feat. Theo Rose, 2021), „Dorule“ (feat. Cristina Stroe, 2021).

In 2022, Damian Draghicilanseazanoulsauproiect de suflet: MeditatiiLautaresti. Acestproiect care vizeazapiesevechilautarestiestemenitsainfloreascaacest gen muzical, rupt din sufleteleoamenilorsisaducatraditiacanteculuimaideparte.