Acasă The WELLNESS Dormitor pentru EL. Idei de amenajare a spatiului de relaxare

Dormitor pentru EL. Idei de amenajare a spatiului de relaxare

DISTRIBUIȚI

Dormitor pentru EL. Idei de amenajare a spatiului de relaxare

Avand in vedere faptul ca dormitorul este cea mai relaxanta incapere din casa, iar patul este o piesa de mobilier esentiala, ar trebui ca toate detaliile de design interior sa fie perfecte. Astfel, cu putina inspiratie, poti sa creezi un adevarat sanctuar, in care sa te simti bine si in care sa te detasezi de stresul de peste zi.  

In materie de design interior, stilurile s-au schimbat foarte mult de-a lungul timpului. Astfel, pentru crearea unui spatiu care sa reflecte cat mai mult personalitatea barbatului modern, designerii au foarte multe propuneri de amenajare a spatiului. De la piesele de mobilier vintage pana la cele in stil minimalist, poti sa decorezi un dormitor asa cum iti doresti.

Idei de amenajare a spatiului de relaxare

Design modern

design modern
Sursa: yodezeen.com

Orice dormitor amenajat intr-un stil modern are doua elemente esentiale: patul in sine (dimensiune, materiale, contrast si compozitie) si culorile folosite pentru a oferi contrast incaperii. De regula, designerii de interior propun ca patul sa fie elementul central, motiv pentru care acesta trebuie sa fie mai mare, astfel incat sa ofere impact vizual.

dormitor masculin
Sursa: raca-architekci.pl

Un dormitor masculin se distinge in primul rand prin compozitia culorilor alese. Astfel, cele mai recomandate sunt: nuantele de negru, nuantele de verde, nuantele de gri sau alte culori inchise. Cu toate acestea, designerii de interior incurajeaza si introducerea unor elemente mai glamuroase in dormitorul masculin, motiv pentru care si culorile precum auriu sau maro sunt acceptate.

dormitor masculin in nuante de negru si maro
Sursa: yodezeen.com
dormitor masculin in nuante de negru
Sursa: YoDezeen

Nu mai este un secret ca o ambianta perfecta este creata cu ajutorul culorilor inchise si a decoratiunilor bine alese, iar un exemplu foarte bun poate fi un dormitor in care se gasesc elemente moderne si elemente traditionale, care sunt imbinate cu decoratiuni care exprima luxul, cum ar fi asternuturile de lux. Un alt exemplu este acela in care se opteaza pentru un dormitor in nuante de negru, dar in care accentul este pus pe iluminare. Astfel, spatiul va avea mai multa dinamica si va exprima astfel stil si opulennta.

Design practic

dormitor masculin in nuante de verde
Sursa: www.behance.net

In cazul in care iti plac dormitoarele amenajate intr-un stil traditional, mai practic, designerii de interior sugereaza in continuare alegerea unor nuante inchise. Cu toate acestea, ai acum libertatea sa pui accent pe cromatica si sa combini astfel si nuante de gri sau de verde. Este, de asemenea, recomandat sa folosesti materiale naturale, cum ar fi piatra sau lemn, pe care sa le completezi cu texturi precum piele sau piele intoarsa.

dormitor in nuante de albastru si verde
Sursa: railicadesign.com

O alta alegere masculina si inspirata este dormitorul in nuante de albastru, culori pale si nuante de crem sau in combinatii de culori puternice, cum ar fi rosu. Si de aceasta data, designerii de interior propun folosirea materialelor naturale, cum ar fi lemn. Nuantele de verde si de albastru care imita culoarea oceanului ofera o dinamica moderna dormitorului si creeaza astfel un spatiu foarte relaxant si placut.

Decor luxos 

dormitor masculin luxos
Sursa: yodezeen.com

O alta idee foarte buna pentru amenajarea spatiului de dormit este alegerea unui decor luxos. Desi foarte multi barbati prefera tehnologia si spatiul cat mai practic, introducerea unor obiecte de decor de lux in amenajarea dormitorului va face ca spatiul sa fie mult mai relaxant. Astfel, designerii de interior propun folosirea unor materiale naturale, cum ar fi pielea, asternuturile de satin, mobilier din lemn de calitate superioara si elemente de design ce se fac remarcate prin compozitie si culori.

Desigur, in functie de spatiul de care dispui, poti sa creezi un dormitor care sa fie atat practic, cat si relaxant si confortabil. Elementul central ramane in continuare patul, iar printre cele mai apreciate modele se numara paturile dotate cu spatii de depozitare, paturile cu suport masiv din lemn si paturile create pentru spatii mici (de apartament). Plecand de la elementul central, este recomandat sa-ti amenajezi spatiul in functie de stilul de viata pe care il ai, punand accent in continuare pe elemente de design realizate din texturi fine, cum ar fi catifeaua si pielea.

Citeste si: Cele mai frumoase idei de amenajare pentru baie

Foto principala: unsplash.com

Sursa: interiorzine.com