Acasă Blog Posts EDVIN MARTON va invita la ROCK SYMPHONY! Un spectacol de exceptie...

EDVIN MARTON va invita la ROCK SYMPHONY! Un spectacol de exceptie pe 20 aprilie la Sala Palatului

DISTRIBUIȚI

Tenorul Alin Stoica si dirijorul Daniel Jinga sunt invitatii speciali ai artistului.

Edvin Marton revine in Romania cu cea mai apreciataproductie muzicala a sa, Rock Symphony! Concertul va avea loc pe data de 20 aprilie de la ora 20:00 la Sala Palatului din Bucurestisi face parte din turneul mondial pe care artistul ilincepe luna aceasta. Pe scena ii vor fi alaturi tenorul Alin Stoica si Daniel Jinga, dirijorul Orchestrei Metropolitane Bucuresti.

Artistul promite un show electrizant, completat cu numeroase surprize menite saincante publicul inca de la primele acorduri. Conform etichetei originale, vioara Antonius Stadivarius la care cantain prezent Edvin Marton a fost realizatain anul 1699 si a fost evaluata la 7 milioane de dolari.

Orchestra MetropolitanaBucuresti va evolua alaturi de Edvin Marton, sub bagheta magica a dirijorului Daniel Jinga. Deschiderea dirijorului fata de proiecte muzicale inedite i-a adus, pe parcursul carierei, colaborari de succes cu artisti de notorietate precum: Gheorghe Zamfir,  Angela Gheorghiu, Valentina Nafornita, Teodor Ilincai, Felicia Filip, PHOENIX, IRIS, Smiley, Marius Moga, Vlad Miritasi multialtii.

Si castigatorulprestigiosului premiu Luciano Pavarotti, tenorul Alin Stoica  va urca pe scenaalaturi de celebrul violonist. Alin Stoica este una dintre cele mai iubite voci ale Operei NationaleBucuresti. S-a nascutin 1987 in Bucurestisi a absolvit Conservatorul in anul 2011. A participat la numeroase concursuri si a castigat, printre altele, marele premiu la Concursul Paul Constantinescu si premiul special al Radiodifuziunii Romane la CompetitionGrand Prix de l’Opera.

„Imi place sa fiu pe scena. Cred ca aceasta este misiunea mea, de aceea ma aflu pe aceasta planeta, pentru a transpune publicul, prin muzica mea, intr-un loc unde dragostea se uneste cu virtuozitatea.”                                                                                                                                                                  Edvin Marton

Violonist si compozitor, Edvin Marton a cucerit inimile publicului de pe 5 continente. Artistul a castigatsi o medalie de aur la prestigioasa competitieinternationala de vioara din Canada ( 1997), un premiu MTV Music Award (2008) si concursul Eurovision (2008). In 2006 a castigat premiul Emmy pentru cea mai bunacompozitie originalasi a cucerit audienta internationaladupa colaborarea sa inedita cu cei mai cunoscuti campioni mondiali si olimpici la patinaj artistic.

A inceput sacante la varsta de 5 ani, pe candisi dorea sa impresioneze o fata la gradinita. Dupa ce studiat la scoli prestigioase, precum Tchaikovsky Music School, Music Academy din Budapesta, Music Academy din Viena si JuilliardSchool of Music din New York, Edvin s-a impus ca un adevarat romantic in genul crossover clasic. A vandut peste 5 milioane de albume in intreaga lume si a sustinut peste 1.000 de concerte in locatii emblematice precum Sala Filarmonicii din Berlin, Sala de concerte din Viena, Festivalul International de la Shanghai sau Jocurile Olimpice de la Torino.

Edvin Marton, artist de origine maghiara, nascutin Ucraina acum 49 de ani, manuieste o vioarapretioasa, Antonius Stradivarius „Auer, Benvenuti”, realizatain 1699. Artistul a primit vioara in anul 1997 dupa ce a castigat concursul international de vioara „GoldenViolin Award” desfasurat la Montreal, in Canada. Celebra vioara Stradivarius a apartinutBanciiElvetieisi i-a fost oferita lui Edvin pentru folosinta privata pe toata durata vietii.

Vioara Stadivarius cu un sunet unic este cea prin care artistul isiincanta publicul cu interpretari inedite ale unor melodii rock legendare, dar compozitii originale. Desi este un mare iubitor al muzicii clasice, Edvin Marton a simtit ca trebuie sa adapteze compozitiile pe gustul noilor generatiisi chiar sacompuna piese pline de originalitate.

Concertul Rock Symphony unul dintre proiectele sale de succes, construit pe baza unei fuziuni muzicale intre clasic si contemporan,  a cucerit marile scene ale lumii cu ritmuri de la Vivaldi la Metallica.

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului din data de 20aprilie 2023, sunt disponibile atat online pe www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.salapalatului.ro, cat si la casa de bilete a Salii Palatului sau in reteaua Iabilet.ro.