Acasă The LIFESTYLE EROISMUL MASCULIN FACE LEGEA, IN IANUARIE, LA FILMCAFE

EROISMUL MASCULIN FACE LEGEA, IN IANUARIE, LA FILMCAFE

DISTRIBUIȚI

Comunicat de presa

Inimă neînfricată
Inimă neînfricată

In luna ianuarie, postul de televiziune Filmcafe introduce in grila titluri noi, pline de eroi neinfricati, care infrunta dusmani terestri sau nu, zdruncina sisteme de conducere si lupta pentru popor si dreptate. Astfel, din grila primei luni din an fac parte productii hollywoodiene cu Mel Gibson, Arnold Schwarzenegger, Mark Wahlberg si Daniel Day-Lewis. Mai jos, aflati mai multe detalii despre cateva dintre premierele difuzate in luna ianuarie de postul Filmcafe:

„Inima neinfricata”, 7 ianuarie, la ora 18:35. Oscarizatul film regizat de Mel Gibson este inspirat de lupta scotianului William Wallace de a-si elibera conationalii de sub domnia Regelui Edward I al Marii Britanii. Stai alaturi de Filmcafe, pentru al doilea film care poarta semnatura actorului australian, pentru a striga impreuna „Ne pot lua vietile, dar nu ne vor lua niciodata libertatea!”.
„Predator”, 11 ianuarie, la ora 20:00. Arnold Schwarzenegger da nas in nas cu un extraterestru monstruos in filmul lui John McTiernan, care a dat nastere unei francize si este considerat unul dintre cele mai bune povesti de actiune din istorie. Trimis sa salveze o echipa a Fortelor Speciale, care a dat de greu in jungla din America Latina, Dutch (Schwarzenegger) ajunge sa lupte pentru propria supravietuire.
„Ultimul mohican”, 14 ianuarie, la ora 19:40. Suntem in timpul razboiului din 1757, dintre colonistii britanici (cu o populatie de aproximativ 2 milioane de persoane) si cei francezi (in jur de 60.000 de oameni) din America de Nord, in Muntii Adirondack. Aici, Hawkeye (Daniel Day-Lewis), un european adoptat de mohicani, salveaza un grup de britanici, din care face parte si atragatoarea Cora Munro (Madeleine Stowe). Pelicula laureata cu Oscar (pentru sunet) este inspirata de romanul lui James Fenimore Cooper din 1826 si de adaptarea cinematografica anterioara, din 1936.
„Planeta maimutelor”, 18 ianuarie, la ora 19:45. In filmul bazat pe romanul SF al lui Pierre Boulle, astronautul Leo Davidson (Mark Wahlberg) se prabuseste cu nava pe o planeta stranie, unde maimutele sunt stapane, iar oamenii sclavi. Dupa ce se imprieteneste cu activista Ari (Helena Bonham Carter) si rebela Daena (Estella Warren), Leo devine o figura importanta a rezistentei umane, calcandu-l pe coada pe Generalul Thade (Tim Roth). Regia este semnata de Tim Burton, iar Charlton Heston (protagonistul primei adaptari, din 1968) apare intr-un rol cameo.