Acasă Blog Posts Florile si Ziua Internationala a Femeii

Florile si Ziua Internationala a Femeii

DISTRIBUIȚI

Ziua Internationala a Femeii sarbatorita la nivel mondial in fiecare an pe data de 8 martie, este mai mult decat o simpla sarbatoare. Este un moment dedicat egalitatii, respectului si aprecierii femeilor de pretutindeni. Aceasta sarbatoare, care pune in evidenta situatia dificila a drepturilor femeilor din intreaga lume, are o traditie lunga care dateaza de la inceputul anilor 1900.

Ziua Internationala a Femeii, recunoscuta de Natiunile Unite ca zi a realizarilor femeilor in toate aspectele vietii, de la social la economic, politic si cultural, este, de asemenea, ziua care evidentiaza responsabilizarea femeilor si un apel pentru paritatea de gen. Ziua de 8 martie este oportunitatea de a sarbatori femeile de pretutindeni, recunoscand contributiile lor semnificative si onorand rezilienta si gratia lor.

Ziua Internationala a Femeii are radacini adanci in lupta pentru drepturile femeilor si echitatea de gen. Datand din primele decenii ale secolului al XX-lea, aceasta zi a evoluat pentru a deveni un simbol puternic al progresului si solidaritatii feminine. In timp, a devenit un prilej de a reflecta asupra realizarilor femeilor si de a aborda provocarile cu care se confrunta in diverse domenii.
Prima iteratie a zilei a fost in februarie 1908, cand 15.000 de femei care lucrau in confectii in New York City au luptat activ impotriva salariilor mici, a programului lung de lucru si a lipsei dreptului de vot. Pentru a comemora acest eveniment istoric, Partidul Socialist din America a declarat prima Zi Nationala a Femeii pe 28 februarie 1909.

In anul 1911 in timpul Conferintei Internationale a Femeilor Muncitoare, Clara Zetkin, avocata pentru drepturile femeilor a propus ideea unei Zile Internationale a Femeii. Peste 100 de femei din 17 tari care au participat la conferinta au aprobat propunerea in unanimitate, rezultand Ziua Internationala a Femeii pe care o recunoastem astazi. Acest eveniment istoric a fost comemorat pentru prima data pe 19 martie in Danemarca, Germania, Elvetia si Austria. Insa, abia in 1913, Ziua Internationala a Femeii a fost sarbatorita oficial pe 8 martie. In 1975, Organizatia Natiunilor Unite a inceput sa comemoreze Ziua Internationala a Femeii pe 8 martie.

Florile suntdesigur asociate oficial cu acest eveniment important, iar pentru a putea alege buchetul perfect, specialistii in trandafiri de la FamousRosesMagyarorszagdezvaluiecare sunt cele mai populare flori pentru Ziua Internationala a Femeii.

„A darui flori de Ziua Internationala a Femeii a devenit o regula nescrisa, transmisa insa din generatie in generatie. Pe 8 martie, in fiecare an, barbatii isi exprima sprijinul si aprecierea pentru fiecare femeie din viata lor. Fiecare continent si chiar tara, se diferentiaza atunci cand vine vorba de a oferi flori in Ziua Internationala a Femeii. Mimoza se remarca ca fiind alegerea perfecta pentru italieni. Pe 8 martie 1946, membrii partidului politic Uniunea Italiana a Femeilor au ales mimoza ca simbol al acestei sarbatori, deoarece reprezinta puterea, sensibilitatea si sensibilitatea. De asemenea, culoarea galbena a florilor de mimoza simbolizeaza adesea veselia. Pana in prezent, traditia de a oferi un buchet de flori de mimoza femeilor de toate varstele este practicata nu doar in Italia, ci si in alte parti ale lumii.

Aceasta floare delicata, cunoscuta pentru culoarea sa vibranta si mirosul subtil, este un simbol al feminitatii si al primaverii iminente. Mimoza exprima intelegerea si recunoasterea rolului esential pe care femeile il au in vietile noastre. In alte tari, cum ar fi America, trandafirii au o semnificatie speciala si fac parte din istoria acestei sarbatori, probabil si pentru ca reprezinta floarea nationala a tarii. In Europa de est, de exemplu, printre florile preferate se numara narcisele, lalelele, zambilele si ghioceii.”

Desi floarea de mimoza este cea mai recunoscuta, alte flori joaca un rol esential in reusita acestei sarbatori. Iata cateva dintre cele mai apreciate flori pentru Ziua Internationala a Femeii si simbolistica lor.

Trandafirii
Trandafirii nu sunt potriviti doar pentru Ziua Indragostitilor, ci reprezinta o alegere delicata si de Ziua Internationala a Femeii.Un buchet de trandafirirosii este o modalitate sigura de a exprima dragostea pura, afectiunea si pasiunea. Trandafirii roz transmit romantism, in timp ce trandafirii albi simbolizeaza puritatea. Trandafirii galbeni sunt un simbol al prieteniei si sunt daruiti in mod obisnuit prietenelor si colegilor de munca.

Lalelele
La fel ca trandafirii, lalelele sunt o alegere excelenta pentru Ziua Internationala a Femeii. Aceasta floare populara de primavara prin culorile sale atractive si formele elegante, fac din sarbatoare una cu adevarat speciala. Cu parfumul lor unic si optiunile variate de culori, lalelele sunt florile cu care niciodata nu veti da gres. In unele tari, lalelele rosii reprezinta o declaratie de dragoste, in timp ce lalelele galbene semnifica dragoste la prima vedere.

Bujorii
Denumiti deseori regina florilor, aceste flori originare din China, vin intr-o multime de culori precum rosu, alb, roz. Ele simbolizeaza dragostea, norocul, compasiunea si prosperitatea.

Crinii
Crinii sunt un simbol al maternitatii, pasiunii si frumusetii, ceea ce ii face o alegere fantastica pentru Ziua Internationala a Femeii. Amestecate adresa cu trandafiri in buchete, reprezinta echilibrul perfect intre romantism si frumusete. Crinii de culori diferite au semnificatii diferite. Crinii albi, de exemplu, semnifica inocenta si puritatea. Pe de alta parte, un amestec colorat de crini exprima adesea bucurie si fericire.

Gerbera
Gerberele simbolizeaza puritatea, inocenta si frumusetea. Cu o gama magnifica de culori, un buchet asortat din aceste flori ar lumina, fara indoiala, ziua oricui.

Garoafele
Ziua Internationala a Femeii este o ziua in care ne aratam aprecierea fata de femeile pe care le pretuim cel mai mult. Pe langa trandafiri, una dintre cele mai populare flori este garoafa. Cunoscute sub numele de „flori divine”, garoafele simbolizeaza prietenia si respectul, iar garoafele rosii, in special, sunt o expresie a iubirii pure.

In aceasta zi in care celebram femeia, fiecare floare oferita aduce cu ea un omagiu adanc pentru tot ce inseamna frumusete, forta si intelepciune. O zi plina de bucurie, recunoastere si iubire pentru femeile remarcabile din viata fiecaruia dintre noi.

Despre FamousRoses
Daca va doriti un trandafir unic in ghiveci sau in gradina, intrati in lumea magica a trandafirilor pe https://famousroses.hu . Aveti de ales dintre cele peste 100 de soiuri de trandafiri medaliati si celebri in intreaga lume! La FamousRosesMagyarorszag gasiti trandafirii de care aveti nevoie pentru a va transforma casa si gradina in galerii de arta. De la trandafiri cataratori si parfumati pana la trandafiri de dulceata, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliati, celebri si cu garantie pentru prindere, soi si culoare, FamousRosesMagyarorszag va ofera cei mai calitativi si rezistenti butasi de trandafiri de pe piata. Acesti trandafiri de colectie, adevarate opere de arta pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezista an de an.