Acasă The LIFESTYLE Gentleman ettiquete: reguli pe care trebuie sa le respecte orice barbat

Gentleman ettiquete: reguli pe care trebuie sa le respecte orice barbat

DISTRIBUIȚI

Gentleman ettiquete: reguli pe care trebuie sa le respecte orice barbat

O veche zicala spune ca “un gentleman adevarat nu este definit de statutul sau financiar, ci de costumul pe care il poarta”. Este, de asemenea, definit de comportamentul pe care il are, de regulile de bune maniere pe care le aplica, pe modul in care comunica cu persoanele din jurul sau si prin caracterul sau.

Desi bunele maniere nu s-au demodat niciodata, unii domni nu le pun in aplicare. Un caracter demn de admirat se construieste in timp, iar regulile ce tin cont de eticheta sociala nu ar trebui sa fie ignorate, indiferent in ce vremuri traim.

Daca iti place sa faci mereu o impresie buna si vrei sa fii in centrul atentiei, atunci poti sa tii cont de urmatoarele sfaturi!

Reguli pe care trebuie sa le respecte fiecare barbat

Acorda importanta tinutei

Costumul pe care il porti spune mult despre tine, asa ca este esential sa cumperi haine pe masura ta, care au croiala slim fit si care te ajuta sa ai un look perfect in orice moment. Acorda atentie detaliilor si nu uita sa tii cont de tendintele din fiecare sezon. Astfel, poti sa integrezi in garderoba ta texturi si culori care sunt la moda.

Nu uita de gesturile mici, dar importante

Daca in anii anteriori era o regula stricta ca barbatul sa-i tina usa unei femei sau, dupa caz, unei doamne, atunci cand trece in fata ei, aceasta regula poate fi adaptata si modificata. Un gentleman adevarat nu numai ca va fi atent in prezenta unei femei, ci si in prezenta altor oameni, colegi de birou sau prieteni, deoarece acest gest tine de educatia primita.

Fii punctual

Punctualitatea este foarte importanta, deoarece denota in primul rand respect fata de persoanele carora le-ai facut o promisiune. Daca ai stabilit o intalnire de business, o intalnire amicala sau ai programate activitati cu cei dragi, este esential sa ajungi la timp. Mai mult decat atat, punctualitatea este extrem de importanta in momentul in care te prezinti la un interviu de angajare, deoarece acest lucru denota seriozitate.

Prima impresie conteaza

Foarte multi dintre noi avem tendinta sa judecam alti oameni, insa uitam un detaliu important, acela ca si noi putem fi perceputi intr-un mod negativ. Astfel, indiferent in ce mediu te afli, este esential sa faci o impresie buna. Mentine contactul vizual in momentul in care discuti in privat cu cineva si nu uita sa fii politicos.

Renunta la telefonul mobil

Foarte multi dintre noi acordam prea multa atentie telefonului mobil si prea putina persoanelor cu care interactionam. Astfel, trebuie sa stii cand sa renunti la telefonul mobil, mai ales atunci cand te afli in prezenta unei femei, cand esti intr-o conversatie importanta sau cand ai un task foarte important de rezolvat.

Citeste si: Obiceiuri ale barbatilor stilati. Ce reguli cunoaste orice gentleman

Foto: unsplash.com