Acasă Blog Posts Ghid pentru bărbați – cum să obții o garderobă casual minimalistă

Ghid pentru bărbați – cum să obții o garderobă casual minimalistă

DISTRIBUIȚI

În acest ghid cuprinzător, îți prezentăm cum să compui o garderobă casual minimalistă pentru bărbați. O garderobă esențială, construită minimalist, cu elemente care se completează reciproc, indiferent de ocazie, ținând cont de considerente sezoniere, îți va face viața estetică infinit mai ușoară. 

Deci, ce constituie exact o garderobă esențială, minimalistă pentru bărbați? Înainte de a enumera ceea ce credem că sunt elemente cheie, am dori mai întâi să abordăm fundamentul conceptual al garderobei minimaliste pentru bărbați:

VERSATILITATE

Având în vedere că o garderobă minimalistă și esențială se bazează pe o serie de articole interschimbabile, un corolar natural ar fi nevoia de articole versatile. De exemplu, un sacou care arată la fel de bine cu denim întunecat ca în cazul chinos, va servi mult mai bine decât un sacou sport. Cu excepția cazului în care noua  achiziție poate fi purtată cu alte articole pentru a crea câteva ansambluri noi.

NEUTRALITATE

Prin urmare, o garderobă extrem de versatilă și minimalistă ar necesita articole în culori și modele neutre pentru a putea fi schimbate. Păstrând o bază de culori neutre – bleumarin, maro, gri, bej și negru, îți vor servi mult mai bine decât o garderobă ambițioasă construită pe roz, mov și verde deschis!

CARACTER ADECVAT

Atunci când îți proiectezi garderoba minimalistă, ia în considerare nevoile tale de stil. O garderobă care nu ți se potrivește nu va funcționa dacă te îmbraci în primul rând casual business, și cu atât mai puțin dacă alegi piese care nu sunt casual. În schimb, încarcă să optezi pentru piese care trec de la săptămâna de lucru la sfârșit de săptămână și care pot fi purtate în timpul zilei și seara.

CALITATE

Având în vedere că dorești să construiești o garderobă minimalistă cu articole interschimbabile, calitatea este de cea mai mare importanță. Din punct de vedere practic, articolele pe care le vei purta regulat cu mai multe ținute trebuie să fie bine construite și durabile. Și în al doilea rând, având în vedere că multe dintre obiecte sunt piese de temelie cu mai puțină scânteie decât o garderobă fantezie, orice neajunsuri ale măiestriei vor fi repede observate!

Cu bazele conceptuale ale garderobei minimaliste înființate, ne permitem să ne aprofundăm în articole vestimentare specifice:

ȘOSETE ȘI CHILOȚI

De obicei, piesele vestimentare cele mai apropiate de piele sunt ignorate, aceste elemente esențiale sunt necesare atât pentru a te simți bine, cât și pentru a menține restul ținutei bine integrată. Opțiunea pentru bumbac de calitate superioară, în culori de bază, neutre, precum gri, negru și bleumarin va face acest lucru. Dacă dorești să faci o impresie cu șosetele, alege șosete colorate și vei merge la sigur!

BLUGI

Blugii se aplică perfect în aproape orice situație, atâta timp cât ești atent la detalii. Blugii pot transpune orice ținută în casual, deși atunci când sunt asociați cu accesoriile potrivite, cum ar fi o cravată din tricot sau o cravată de mătase, pot crea aspectul smart casual perfect. La fel ca în orice alt articol vestimentar din acest ghid, potrivirea este absolut critică. Blugii slim fit sunt de obicei ideali, deoarece arată curat și simplu, de asemenea, sunt elastici, permițându-le să își mențină forma pe parcursul zilei. Cauți ceva ce să se plieze la aproape orice situație? optează pentru blugii închiși la culoare/negri, sunt perfecti cu un sacou și cu un tricou simplu.

CHINOS

Pantalonii chinos sunt o alternativă excelentă la blugi, în timp ce îți îmbunătățesc semnificativ stilul. Culorile ideale includ caramelul (bej mai închis), bleumarin, albastru sau gri. Deși culoarea este importantă, potrivirea este esențială la pantalonii chinos. Chinosul slim fit te te ajuta să alungești și să eficientizezi estetica picioarelor și se potrivesc perfect cu o cămașă simplă pentru un stil fără efort.

TRICOURI SIMPLE

Un aspect important în privința tricourilor este de a evita cu orice preț imprimeurile grafice mari! Aceste tricouri sunt ultra casual și, de obicei, rezervate pentru un public mai tânăr. În schimb, alege culori simple precum bleumarin, gri, negru, alb sau maro. Dacă ești în căutare de ceva mai masculin, alege un tricou cu guler în v, în combinație cu blugi sau chinos! Dacă vrei ceva diferit poți alege tricourile cu nasturi în partea de sus, cu siguranță, te vor ajuta să ieși în evidență!

TRICOURILE POLO

Piesa de rezistență din garderoba ta, un tricou polo de culoare neutră te va ajuta să obții ținute inedite în combinație cu sacouri și pantaloni chinos.

PULOVĂRELE SIMPLE

Puloverul clasic te poate ajuta să obții un look simplu și îngrijit, dacă îl porți cum trebuie! Alege culori neutre, precum gri, crem, maro, negru sau bleumarin.

MALETELE

Având în vedere o garderobă casual minimalistă își rezervă puțin spațiu pentru piesele extrem de la modă, maleta este una dintre puținele tale oportunități de a-ți stabili cu adevărat regulile stilului.

CĂMAȘA CASUAL

Cămașa casual, carourile subtile sunt o modalitate excelentă de a injecta culoare și textură în ținuta ta. În funcție de ce tip de cămașă alegi pentru ținuta casual, poți opta pentru cămăși în culori mai calde cum ar fi bej, maroniu, fildeș.

PANTOFII CASUAL

Sunt o alternativă între pantofi eleganți și pantofi sport. Pot fi purtați în timpul zilei sau seara, la o ieșire cu prietenii sau pentru un date special.