Acasă Blog Posts Invitatie la explorarea trairilor tale feminine

Invitatie la explorarea trairilor tale feminine

DISTRIBUIȚI

Pe 25 noiembrie, la Artmark, se lanseazao metodapsihologicaromaneascaoriginala: Contururi psihologice

Pe 25 noiembrie, incepand cu ora 15, intr-un cadrul artistic, la Artmark (strada C.A.Rosetti nr.5), sunteti invitati la o experientainedita: veti fi martori la lansarea unei noi metode psihologice, create de douapsihoterapeute din Romania!

Metoda terapeuticasemnatade Alexandrina-Carmen Enesi Anca Nicoiu-Suteu se numeste „Contururi psihologice”. Pe 25 noiembrie cele douapsihoterapeute vapropun un instrument proiectiv pe masura primei etape a metodei, dedicate femininului: cardurile proiective Conturul meu de femeie.
Din ce in ce mai des folosite intr-o varietate de metode psihologice si de dezvoltare personala, sistemele de carduri si-au castigat o popularitate binemeritata. Noutatea adusade cardurile create de cele douapsihoterapeute romance este modul stiintific de alcatuire a setului de carduri, care se constituie astfel intr-un instrument proiectiv foarte sensibil si exact.
Pe baza cunostintelor academice de nivel inalt si a experientei lor terapeutice vaste, cele douapsihoterapeute au ales imaginile si cuvintele de pe carduri astfel incat sapoataface din ele o invitatie la exprimare adresatadirect straturilor noastre psihice aflate dincolo de nivelul rational. In acest fel, alegerile noastre vor reflecta acele trairi si simtiri pe care nu le constientizam, dar care ne influenteazaprofund existenta si comportamentul. Vom face deci cunostintacu aceste trairi, intr-un mod bland si artistic, si vom deprinde cele mai prielnice moduri in care le putem da sens, in vederea intregirii si implinirii personalitatii noastre.

La evenimentul de lansare veti afla mai multe de la autoarele metodei si invitatii lor si totodataveti avea ocazia sao incercati, intr-o primaexperientaintroductiva.

Alexandrina-Carmen Ene este doctor in psihopatologie si procese creatoare la UniversiteParis 13 – “Paris Sorbonne Cite”, psihoterapeut cu multiple formari de specialitate ce includ: psihoterapia cognitiv-comportamentala, analiza tranzactionala, E.M.D.R, E.S.P.E.R.E, Constelatii familiale, AutoTIPI. Alexandrina are o activitate bogatade artist plastic, cu mai multe expozitii personale la activ.
www.alexandrinacarmenene.ro

Anca Nicoiu-Suteu este schema terapeut, psihoterapeut cognitiv-comportamental, trainer autorizat si specialist in tehnica brainspotting, autoare a “Jurnalului mamei- aventurile unei femei in primul an de maternitate”si coautoare a unui caiet de lucru pentru insusirea unor obiceiuri de nutritie “Stil de viatasanatos. Zi de zi”.
www.easylifejournal.ro

“Omul modern, suprastimulat, isi poartafiinta prin lume intr-un fel de divortdintre mintea rationalasi corp. Paradoxul este ca, desi are acces la din ce in ce mai multe surse de informare, omul nostru modern are toate sansele sadevinamai insingurat, mai confuz, mai coplesit. Deconectarea de senzatiile corporale si de emotiile corespondente il pandeste in fiecare moment in care nu are ragaz doar safie sau doar sarespire. La asta se adaugasi criza identitaracu privire la feminin/masculin si aparenta rasturnare a valorilor traditionale cu privire la diferentele de gen.
Este si motivul pentru care eu si Anca am creat acest instrument psihologic proiectiv pe care l-am numit Conturul meu de femeie. Prin cele 300 de carduri cu imagini, emotii, senzatii si nevoi de bazasi relationale, vapropunem un demers al regasirii de sine – intr-o primaetapaeste vorba despre regasirea ipostazelor personale ale femininului. Cardurilenu se adreseazadoar femeilor interesate de functionarea lor interna, ci si barbatilor care sunt curiosi sa-si descopere feminitatea interna. Cu aceste carduri, iti propunem sainveti sa-ti alcatuiesti un fel de HARTAa SENZATIILOR si EMOTIILOR, devenind un locuitor mai simpatic al casei trupului tau!”

La lansare, autoarele metodei vor avea trei invitati de marcadin lumea psihologica: prof. univ. dr. Matei Georgescu, psihoterapeut, Aura Acasandrei, psihoterapeut psihanalist si scriitor, si Monica Magureanu, coach sistemic si practician in metoda “Compassionate Inquiry”. Se va discuta despre modul in care s-a nascut acest proiect, precum si despre relevanta instrumentului propus atat pentru cunoasterea de sine a omului obisnuit, cat si pentru practica specialistilor domeniului psi: psihoterapeuti, terapeuti, coachi, consilieri in comunicare, traineri in public speaking.

In completarea dialogului va veni si un moment artistic surprizajucat de actrita Alexandra Bacaoanu si regizat de Alice Ioana Nicolae, in acordurile de pian ale unor partituri compuse de Matei Georgescu – aceasta ca sasimtiti si saaflati mai multe despre metoda, despre ce inseamnaprocesul de proiectie, despre carduri si despre sentimentele pe care acestea vi le pot evoca,

Vainvitam saramaneti alaturi de noi la Artmark panala orele 18, deoarece momentul artistic va fi urmat de o exemplificare practicaa utilizarii cardurilor! Pasiti alaturi de noi intr-o nouaexperientain care arta si psihoterapia isi vor da mana pentru a ne aminti de frumusetea unei vieti traite plenar in interiorul contururilor noastre psihologice!

Parteneri media: Bucuresti FM, A12 Studio, Printesa urbana, Terranova TV, Florentina Giol, Teatru simplu, Amaneser, Budureasca, Le Boudoir, reimagine.ro, prwave.ro, e-femeia.ro, fashion8.ro, centruldepresa.ro, evatopia.ro, randurileevei.ro, thestylejournal.ro, 9vremparinti.ro, ordineazilei.ro