Acasă The GUIDE Lounge suit: cum il porti cu stil la o intalnire de afaceri...

Lounge suit: cum il porti cu stil la o intalnire de afaceri sau la un cocktail

DISTRIBUIȚI

lounge suit trei piese

Lounge suit este o expresie care defineste un dress code specific evenimentelor corporate, indiferent de momentul zilei, dar este potrivit si pentru intalnirile casual sau de tip cocktail. Nu exista un costum lounge suit propriu-zis, aceasta expresie este folosita deseori pe invitatiile pentru diferite evenimente si se refera la un tip de vestimentatie pe care invitatii trebuie sa o poarte.

Lounge suit este o tinuta potrivita pentru barbatul modern, care trebuie sa fie prezentabil la birou, dar care are si foarte multe intalniri de afaceri. Acest tip de vestimentatie, cea business, nu se rezuma doar la cateva elemente, intrucat nota de eleganta trebuie accentuata.

Lounge suit – de la tinuta impusa la tinuta versatila

lounge suit gri

Desi in urma cu multi ani acest stil vestimentar era impus, barbatii fiind nevoiti sa aiba un aspect prezentabil la intalnirile de tip business, acum, acest stil vestimentar este foarte usor de purtat pe toata durata zilei. Nu trebuie sa cumperi un singur tip de costum, pentru ca lounge suit este o expresie care iti permite sa te joci cu piesele vestimentare pe care le ai deja in garderoba. Termenul nu trebuie sa te trimita cu gandul la un stil vestimentar rigid. Din contra, poti sa porti in continuare sacoul preferat sau pantalonii care te avantajeaza, insa important este sa accentuezi nota de eleganta.

Stilul vestimentar este relativ subiectiv, iar termenul de lounge suit nu trebuie sa te sperie. Nu este obligatoriu ca aceasta tinuta sa fie alcatuita din sacou negru si pantaloni negri. Poti sa optezi si pentru alte culori de costum, cum ar fi albastru, gri sau chiar bej.

Termenul de lounge suit a fost folosit foarte mult in secolul 19, cand erau impuse anumite standarde vestimentare, care defineau un gentleman. Daca la inceput era recomandat doar pentru cateva evenimente, acesta a devenit o piesa acceptata la tot mai multe evenimente, in special cele desfasurate in ziua de duminica, gandite special pentru socializare.

Cum porti un lounge suit

lounge suit dungi

Din moment ce tot mai multi barbati au intrat in zona de corporate dupa a doua jumatate a secolului 20, lounge suit a devenit o „uniforma”. Era alegerea potrivita pentru o zi la birou sau pentru intalnirile de afaceri. Treptat, lounge suit a devenit foarte apreciat de foarte multi barbati, iar stilul business, imbinat cu cel elegant a inceput sa aiba un succes fulminant.

Lounge suit reprezinta un costum standard, format din doua piese, modern, intr-o culoare neutra, cum ar fi navy, gri inchis sau negru. Desi cele mai multe costume de acest tip sunt formate din doua piese, designerii vestimentari sustin ca sunt acceptate si costumele formate din trei piese.

Cum spuneam, termenul de lounge suit este folosit doar pe invitatii. In realitate, acest costum te ajuta sa ai o tinuta business, dar relaxata in acelasi timp. Nu este un costum foarte elegant si nu poate fi comparat cu tinutele special create pentru evenimentele de tip cocktail, dar notele de eleganta te pot ajuta sa porti acest costum pe toata durata zilei si la orice eveniment.

In ceea ce priveste cromatica, costumul negru este cea mai populara optiune, insa si dungile sunt o alegere buna, preferata mai ales de barbatii care lucreaza in management.

Se recomanda o camasa clasica, alba, inchisa pana sus, la care se poate adauga o cravata. Pantofii ar trebui sa fie formali, preferabil negri, dar acestia se aleg in functie de culoarea costumului.

Lounge suit este un must pentru ca iti permite sa iei parte la diferite evenimente, sa jonglezi cu stilul si sa inserezi in tinuta ta elemente elegante, cum ar fi acul pentru cravata sau butonii.

Sursa: dmarge.com; Foto: Pinterest.com