Acasă Blog Posts LUNA MARTIE ADUCE IN PRIM-PLAN UN NOU EVENIMENT ESENTIAL DESPRE AUTISM

LUNA MARTIE ADUCE IN PRIM-PLAN UN NOU EVENIMENT ESENTIAL DESPRE AUTISM

DISTRIBUIȚI

AsociațiapentruSănătateMintală a Copilului, alături de AsociațiaÎmpreună cu ZâmbetșiAsociația Special Kids-CopiiSpecialiorganizează la București, în data desâmbătă, 18 martie, laSala Dalles, o nouăconferințădespre autism.

Evenimentultrateazătema „Schimbare de paradigmăîn autism. Autismul – cauzăsauefect al altortulburări? Dezbatere: consumulexcesiv de ecrane la bebelușipoatecauzacomportamenteasemănătoareautismului?”.

 

Conferința îșipropunesăschimbemodulîn care trebuieprivițicopiiice au fostdiagnosticați cu autismșisădezvăluieceeste, de fapt, autismulși care sunt căileterapeuticeșimedicaleprin care se poatetrata, pentru a ofericelorafectați o viațăcâtmaiaproape de normalitate.

Evenimentulvaaborda pe largsubiectulautismului, de la cauze, analizeșiprotocoale de tratament, până la terapii de recuperare, terapiiadiționaleșiterapiiholistice.

Autismulesteo afecțiuneconsideratădreptunadintrecelemaifrecventetulburări ale copilăriei, care se poatetrata, însă, dacărecuperareaîncepecâtmaidevreme. “Cu câtestemai mic copilul, cu atâtcreierul are o flexibilitatemai mare și, bineințeles,procesulterapeuticde recuperare are o eficiențăsporită”, a menționat Marius TeodorZamfir, psiholog clinicianpsiholog clinician – Președinte al AsociațieipentruSănătateMintală a Copilului.

Conferințaîivaavea ca invitațispeciali pe Prof. Univ. Dr.TudorelButoi Severin, şefulcabinetului de investigaţiipsihologiceşianalizăcomportamentală, pe Conf. Univ. Dr.Budişteanu Magdalena, care vaoferiinformațiidespre“Sindroamelegenetice cu comportamente de spectru autist”, Conf. Univ. Dr. Carmen-Michaela Creţu, pentru aprezenta”Risculinfectiilorparazitare la copilul cu autism”șiDr.AdelinaGlangher, care vaavertizaasupra”Tulburăriide somnîn autism”.

Psihologi, medici, părințișistudenți sunt așteptațisă se înscrie la conferința din 18 martiepe site-uldedicat, www.conferinteautism.ro, unde se regasescinformatii complete despreeveniment.