Acasă The LIFESTYLE Manliness rules: cum sa te comporti cand calatoresti cu trenul

Manliness rules: cum sa te comporti cand calatoresti cu trenul

DISTRIBUIȚI

Manliness rules: cum sa te comporti cand calatoresti cu trenul

Iti place sa calatoresti cu trenul si planifici deseori excursii in tara sau in strainatate? Ei bine, exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti, daca vrei sa arati ca esti un adevarat gentleman!

Desi designul compartimentelor este cu mult diferit fata de cel pe care il aveau trenurile mai vechi, acest lucru nu inseamna ca s-au schimbat si regulile de bun simt. O calatorie cu trenul trebuie sa fie una placuta atat pentru tine, cat si pentru ceilalti calatori. Asadar, daca esti dispus sa renunti la masina personala si sa calatoresti cu persoane straine, este esential sa stii cum sa te comporti cand calatoresti cu trenul.

Cum sa te comporti cand calatoresti cu trenul

Este esential sa ajungi la timp

In cazul in care ti-ai cumparat deja bilet, este esential sa ajungi la timp in gara, astfel incat sa nu ratezi calatoria. Daca ai facut rezervare online si trebuie sa ridici biletul de la ghiseul de rezervari, este recomandat sa aloci cateva minute pentru a ridica biletul, iar in acest fel iti va ramane suficient timp sa prinzi trenul.

Ocupa locul pe care l-ai rezervat

Chiar daca unele persoane au tendinta sa isi aleaga locul in tren in functie de preferinte, este recomandat sa ocupi locul pe care l-ai rezervat. Astfel, nu va exista riscul sa dai nastere unor situatii mai tensionate in momentul in care persoana careia i-ai ocupat locul isi va revendica dreptul de a sta unde a platit. Daca trenul nu este foarte aglomerat si nu iti place locul unde trebuie sa stai, ii poti cere controlorului permisiunea sa te muti pe un alt loc.

Pastreaza curatenia

Evita sa lasi ziare, reviste, ambalaje sau alte lucruri in tren. Daca nu iti mai folosesc, ia-le cu tine cand cobori si arunca-le la primul cos. In orice tren exista cosuri de gunoi, dar pot fi situatii cand acestea nu sunt suficient de incapatoare, asa ca este important sa dai dovada de bun simt si sa pastrezi curatenia pe durata calatoriei.

Evita sa blochezi caile de acces

Ai foarte multe bagaje cu tine sau ai un rucsac care nu incape in compartimentul special pentru bagaje? Evita sa blochezi caile de acces! Este important sa respecti spatiul persoanelor care calatoresc cu tine, asa ca evita sa faci un abuz.

Asculta muzica la casti

Persoanele care calatoresc cu tine in acelasi compartiment nu sunt obligate sa iti asculte muzica, asa ca este esential sa ai la tine o pereche de casti. Aceeasi regula se aplica si in cazul in care calatoresti insotit. Daca interlocutorul tau vorbeste prea tare, roaga-l sa schimbe tonul vocii, astfel incat conversatia voastra sa fie una privata.

Tu ce reguli crezi ca sunt esentiale cand calatoresti cu trenul?

Citeste si: Manliness rules. Cum sa te comporti cand mergi la restaurant!

Foto: Pexels.com