Acasă The CAREER Meserii pentru barbati care nu sunt apreciate suficient

Meserii pentru barbati care nu sunt apreciate suficient

DISTRIBUIȚI

Meserii pentru barbati care nu sunt apreciate

O veche zicala spune asa: daca faci ceea ce iti place, nu vei fi nevoit sa muncesti nici macar o zi din viata ta, iar acest lucru se refera la faptul ca intreaga munca se poate transforma intr-o frumoasa experienta, pe care o fructifici si care te face sa te simti implinit. Cu toate acestea, unele meserii nu sunt tocmai ce isi poate dori sau visa oricine si nici nu prezinta foarte mult interes, motiv pentru care ele nu sunt apreciate suficient.

Desi piata muncii s-a dezvoltat destul de mult in ultimul timp, iar unele meserii sunt mai usor de accesat, foarte multe dintre ele nu sunt apreciate cu adevarat. Ai fi uimit sa afli ca pe lista se afla meserii la care nu te-ai fi asteptat sa nu fie apreciate!

Meserii pentru barbati care nu sunt apreciate suficient

Barman/ospatar

Desi industria de horeca este intr-o continua dezvoltare si anual apar foarte multe baruri, restaurante si pub-uri noi, unele dintre ele tot mai atractive sau cu specific international, meseriile de barman si ospatar nu sunt apreciate suficient. De cele mai multe ori, salariile in aceste domenii nu sunt foarte atractive, iar multi dintre cei care lucreaza in aceste domenii isi maresc veniturile doar cu ajutorului asa numitelor tips-uri. Cu toate acestea, meseriile de barman si ospatar nu sunt foarte usoare, ele implica foarte multa munca (inclusiv ture de noapte) si efort, motiv pentru care persoanele care lucreaza in aceste domenii ar trebui sa fie rasplatite pe masura.

Scriitor freelancer

Din moment ce traim in era Internetului, iar cele mai multe companii, reviste sau business-uri se bazeaza pe continut, persoanele care au experienta in acest domeniu sunt foarte cautate. Cu toate acestea, scriitorii care aleg sa lucreze pe cont propriu si care isi aleg singuri proiectele nu sunt platiti suficient. Munca lor, desi de cele mai multe ori este destul de istovitoare si necesita o documentare ampla, nu este apreciata. Astfel, cei mai multi care practica aceasta meserie ajung sa se confrunte cu situatii care nu sunt favorabile.

Graphic designer

Cei mai multi oameni nu au abilitatile si cunostintele necesare pentru a crea un site de la zero sau pentru a crea un logo, motiv pentru care nu sunt constienti ce munca implica. Astfel, un graphic designer nu este platit pe masura muncii sale, deoarece cele mai multe persoane prefera sa utilizeze tutoriale si platforme gratuite, care le ofera posibilitatea de crea un blog sau un site in doar cativa pasi, avand niste teme predefinite la dispozitie. Foarte multi oameni care lucreaza in acest domeniu ajung sa ceara mai putini bani pentru serviciile prestate. De exemplu, un graphic designer freelancer nu va avea sanse foarte mari sa obtina contracte importante, deoarece competitia este destul de acerba, iar preturile pentru serviciile de graphic design sunt in scadere.

Citeste si: Idei de afaceri pentru barbati. Ce business-uri sunt profitabile!

Foto: unsplash.com

Sursa: ppcorn.com