Acasă Blog Posts Mocasinii – confortul de care ai nevoie

Mocasinii – confortul de care ai nevoie

DISTRIBUIȚI

Poate ca ar trebui sa trecem rapid peste subiectul “Mocasini”. Se presupune ca fiecare barbat preocupat de tinuta sa stie cum sa poarte mocasinii si cum sa ii asorteze la diferite ocazii.

Insa tocmai pentru ca sunt niste articole importante si merita tratate ca atare, ii readucem in atentie la inceput de vara.

Este corect sa spunem ca mocasinii fac parte dintr-o tinuta masculina standard si pe buna dreptate. O asemenea pereche confera un puternic efect de versatilitate. Dar fara sa ne dorim sa le minimalizam din importanta, mocasinii devin totusi cam… comuni. Acest lucru nu este neaparat un lucru rau, ci e mai mult o dovada a modului in care evolueaza lucrurile in materie de trenduri.

Totul merge pe detalii

Dupa cum au decurs lucrurile in ultimii ani in industria fashion, mocasinii sunt incontestabil acel “detaliu” care completeaza cel mai bine o tinuta de vara in stil italian. Ei structureaza cumva acel stil smart casual, poate mai bine decat orice alta pereche de incaltaminte. Iar acest lucru este in avantajul tau daca vrei sa creezi un outfit aparte prin simpla asociere dintre o camasa in loc de tricou si o pereche de chinos in loc de jeans.

Totusi, care sunt avantajele tale daca porti mocasini? Din punct de vedere practic, ei sunt potriviti pentru (aproape) tot parcursul anului. De fapt ofera o alternativa buna la pantofii clasici pe care ii asociem in mod instinctiv cu vremea friguroasa. Singura conditie e ca mocasinii sa fie confectionati dintr-o piele buna, eventual din piele de caprioara. Astfel poti face usor tranzitia vara-iarna, schimbi doar modelul si culoare de incaltaminte.

Din punct de vedere estetic ai parte de variatie cat vezi cu ochii: forme, stil si culori cat poti cuprinde. Asa incat provocare este sa gasesti acea combinatie ideala intre ce iti sta bine si in ce te simti bine. Daca tot ai investit intr-o pereche decenta de mocasini (asa se presupune), poti sa fii sigur ca va rezista mai mult decat o pereche de espadrile.

Sumarizand, ia in calcul ca mocasinii din piele de caprioara dau lejeritate unui outfit casual de vara, pe cand cei din piele clasica evidentiaza o tinuta formala, pentru care trebuie sa tii cont de standardele de asociere a culorilor. In final decizia depinde de scopul pentru care vei purta mocasinii.

Pe site-ul www.don-men.com gasesti cateva surse de inspiratie in acest sens.

Mocasini DON Comfort Zone – 199 lei.