Acasă The CARS NOUL RANGE ROVER EVOQUE, DISPONIBIL IN ROMANIA INCEPAND CU 35.500 EUR +...

NOUL RANGE ROVER EVOQUE, DISPONIBIL IN ROMANIA INCEPAND CU 35.500 EUR + TVA

DISTRIBUIȚI

Comunicat de presaNOUL RANGE ROVER EVOQUE, DISPONIBIL IN ROMANIA INCEPAND CU 35.500 EUR + TVA

Cea mai noua varianta a modelului Range Rover Evoque, a fost prezentata oficial, la finalul saptamanii trecute, in cadrul unui eveniment care a avut loc la Londra.

Consolidandu-si statutul de pionier pe piata SUV-urilor compacte de lux, avand vanzari globale de peste 772.096 unitati si mai mult de 217 premii internationale, noul Range Rover Evoque reprezinta evolutia sofisticata si reinterpretata a versiunii initiale, lansata in 2011. Mixul de neegalat dintre istoria Range Rover si tehnologia de ultima generatie, devoltata si implementata in Marea Britanie, vine si mai mult in intampinarea nevoile clientilor de astazi.

Printre cele mai importante aspecte tehnologice se numara tehnologia de tip “Clear Sight Ground View”, ca parte a sistemului de camere perimetrale si oglinda retrovizoare, care se transforma intr-un ecran HD, pentru a reda ceea ce se afla in spatele autovehiculului.

Gerry McGovern, Director de Design Land Rover, mentioneaza: ”Atunci cand Range Rover Evoque a debutat in 2010, a transformat lumea SUV-urilor compacte, iar noul model are rolul de a continua aceasta calatorie remarcabila.”

Nick Rogers, Director Executiv, Product Engineering, Jaguar Land Rover, a spus: ”Sub caroserie se afla o revolutie tehnica si de inginerie. Structura complet noua, este compatibila atat pentru sistemul plug-in, cat si pentru varianta mild-hybrid, singurele elemente nemodificate, la exterior , fiind manerele. Noul sasiu exploateaza la maxim caroseria mai rigida, asigurand confort in timpul calatoriei si rafinamentul unui veritabil Range Rover. Acum, Evoque este mai capabil ca niciodata. Software-ul care se afla in spatele sistemului Infotainment a fost rafinat pentru a-i oferi soferului o experienta si mai intuitiva. In plus, pentru integrarea unitara a smartphone-urilor, am adaugat Apple CarPlay si Android Auto.”

La evenimentul de lansare, activista si modelul britanic Adwoa Aboah a purtat o rochie creata special de Ashley Williams, realizata din materiale textile din piele intoarsa, similare cu cele folosite pentru fabricarea tapiteriei autovehiculului. Aceste materiale textile sunt create din microfibre de poliester reciclat din obiecte precum sticlele de plastic. Mai exact, echivalentul a 53 de sticle de plastic sunt folosite in fiecare vehicul pentru realizarea scaunelor.

Interesul Land Rover pentru sustenabilitate se reflecta si in folosirea unei game mai ample de materiale pentru interior, ce pastreaza semnatura de lux a Range Rover Evoque.

Mai mult, Jaguar Land Rover s-a concentrat asupra diminuarii impactului generat de autovehicule asupra mediului. Acest lucru a implicat reducerea de CO2 necesar pentru fabricarea fiecarui autovehicul cu 46 % fata de modelele din 2007 si achizitionarea de electricitate fara carbon pentru toate operatiunile din Marea Britanie.

La viteze de sub 17 km/h (11 mph), in timpul franarii, motorul se opreste pentru a micsora emisiile. Aceasta tehnologie combina reducerea consumului de carburant si a emisiilor de gaze de esapament, atingand rezultate de 50,4mpg (5,6l / 100km) si emisii de CO2 de 149g / km (Echivalent NEDC).

Clientii pot alege intre sase variante de motorizari Ingenium in patru cilindri, trei pe benzina si respectiv trei diesel. Cea mai eficienta varianta dintre acestea este 150CP diesel (AWD) cu emisii de 149 g/km (Echivalent NEDC) si 5,6 l/100 km (50,4 mpg) in timp ce la celalalt capat se afla un model benzina 300CP AWD, avand cuplul de 400 Nm, emisii de 186 g/km (Echivalent NEDC) si 8,1 l/100 km (34,4 mpg).

noul range rover evoque

Modelul Range Rover Evoque va fi disponibil, in Romania, incepand cu martie 2019, iar pretul de pornire, pentru varianta cu transmisie automata si tractiune integrala, 2.0l Diesel, 150 CP, va fi de 35.500 EUR + TVA.

Fanii pot afla mai multe detalii despre noul SUV urmarind hashtag-urile #LiveForTheCity si #HelloEvoque, sau intrand pe https://www.landrover.ro/vehicles-new-range-rover-evoque