Acasă EVENTS ABOVE AND BEYOND – Galeriile expozitiei

[P] ABOVE AND BEYOND – Galeriile expozitiei

DISTRIBUIȚI

ABOVE AND BEYOND

Intrarea

 • Digital Timeline: Un ecran interactiv arata vizitatorilor calendarul cu inventatorii si inventiile care au transformat lumea prin zbor.
 • Beyond the limits: Un spatiu circular introduce vizitatorii in centrul expozitiei. Ei beneficiaza de o experienta senzoriala complexa – urmaresc un video de trei minute la o rezolutie uluitoare, cu sunet surround.

Galerii

UP

 • Spread Your Wings: Experienta de zbor in grup, unde, cu ajutorul tehnologiei bazate pe senzori de miscare si grafica video, vizitatorii se transforma in pasari virtuale. Acestia exploreaza fortele zborului – ridicare, greutate, impingere si tragere – in timp ce se inclina sa ia directia sau dau din aripi ca sa zboare.
  • Vizitatorii afla de ce pasarile pot sa zboare si ei nu.
  • Vizitatorii se vad pe un ecran, transformati in mod magic in pasari
  • Vizitatorii migreaza spre tropice in formatie de V
 • Take Flight!: Modele 3D virtuale ilustreaza inovatiile cheie si stiinta din spatele lor. Vizitatorii aleg un model din sase aparate (balon, aeroplan, avion, racheta etc) si apoi zboara cu el si afla cum functioneaza.

FASTER

 • Full Throttle: Principiile aerodinamicii sunt folosite de vizitatori ca sa deseneze virtuale avioane de vanatoare. Apoi, vizitatorii se pot intrece intr-o competitie de viteza in zbor.
 • Shock Waves: Permite vizitatorului sa testeze un tunel aerodinamic.

HIGHER

 • Elevator to Space: Vizitatorii se inalta catre orbita Pamantului intr-un lift spatial din viitor – in timpul urcarii vor vedea imagini din spatiu care le vor taia respiratia si le vor fi afisate informatii despre presiunea atmosferica, temperatura aerului, altitudine. Chiar inainte de intoarcerea pe Pamant, si mai multe ferestre se deschid pentru a oferi o vedere panoramica asupra Pamantului, pentru ca apoi sa urmeze o coborare cu toata viteza.

FARTHER

 • Marathon to Mars: Realitatea augmentata le ofera vizitatorilor sansa de a experimenta zborul catre Marte.
 • Future Spacecraft: Vizitatorii vor putea vedea primii care sunt inovatiile cu ajutorul carora spatiul va deveni accesibil pentru toata lumea.
 • The Light Stuff: Cu ajutorul unui test de rezistenta (cu ciocanul) vizitatorii vor descoperi de ce materialele compozite, usoare si rezistente, ajuta avioanele sa zboare mai departe cu mai putin combustibil.

SMARTER 

 • Space Junk: Vizitatorii au un timp limita in care trebuie sa gaseasca solutii pentru eliminarea deseurilor spatiale.
 • RoboFlyers: Vizitatorii lanseaza proprii lor roboti zburatori.

Pentru mai multe informatii intrati pe Facebook sau pe website.

Despre Sun Plaza

Sun Plaza Shopping Center, aflat in sudul capitalei, este un proiect dezvoltat si detinut de S IMMO AG, listata la Bursa din Viena, fiind cea mai veche companie de investitii imobiliare din Austria. In prezent proiectul este administrat de CBRE Romania. Deschis in februarie 2010, centrul comercial Sun Plaza ofera peste 140 de magazine internationale si locale precum: Cora, Leroy Merlin, H&M, Zara, optiuni de divertisment asigurate de complexul cinematografic Cinema City ce detine 15 ecrane, o zona dedicata pentru bowling, o terasa de vara aflata la inaltime si numeroase restaurante cu bucatarie variata. Sun Plaza detine o suprafata inchiriabila de 81.000 m² si peste 210.000 de m² suprafata construita. Centrul are o capacitate de 2.000 de locuri de parcare gratuite si dispune de o legatura excelenta la sistemul de transport public cu acces direct la reteaua de metrouri, autobuze si tramvaie. Legatura cu statia de metrou Piata Sudului se face printr-un pasaj subteran cu o oferta comerciala diversificata.

Despre CBRE Group

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listata la S&P 500, cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare firma de servicii comerciale imobiliare din lume (conform veniturilor din anul 2012). Compania are aproximativ 37.000 de angajati (excluzand afiliatii) si deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (excluzand afiliatii). CBRE ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietatilor si altor facilitati, consultanta in materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultanta. Pentru mai multe informatii, vizitati www.cbre.ro.

Despre Boeing

Boeing este cea mai mare companie aerospatiala din lume si producatoare de frunte de avioane comerciale, sisteme de aparare, spatiale si de securitate, precum si furnizor de servicii de asistenta pentru piata pieselor de schimb. Fiind cel mai mare exportator american de productie, compania sprijina companiile aeriene si clientii guvernamentali americani si aliati din peste 150 de tari. Produsele si serviciile personalizate Boeing includ aeronave comerciale si militare, sateliti, arme, sisteme electronice si de aparare, sisteme de lansare, sisteme avansate de informare si comunicare si logistica si instruire bazata pe performanta. Cu sediul central in Chicago, Boeing are aproximativ 145.000 de angajati in Statele Unite si peste 65 de tari. Aceasta reprezinta una dintre cele mai eterogene, talentate si inovatoare echipe de munca din intreaga lume. Intreprinderea noastra utilizeaza, de asemenea, talentele a sute de mii de oameni calificati care lucreaza pentru furnizorii Boeing din intreaga lume.

Foto si text: PR