Acasă Entertainment Pitti Uomo, locul in care iti doresti sa ajungi!

Pitti Uomo, locul in care iti doresti sa ajungi!

DISTRIBUIȚI

Pitti Immagine este o companie organizatoare de targuri internationale si evenimente de promovare in toate sectoarele industriei fashion. Scopul sau este de a prezenta produse de calitate si cele mai noi tendinte in industria fashion.

Compania a fost fondata la inceputul anilor ’50 in Florenta. Primul pas important a fost crearea centrului Centro di Firenze per la Moda Italiana in 1954, ce a divizat compania pe mai multe sectoare importante. Pitti Immagine tine practic bazele industriei fashion din Italia prin evenimente fashion reusite. Conceptul extrem de fashion sustinut de Pitti Immagine a contribuit la expansiunea brandului catre alte sectoare: industria alimentara, parfumerie si wellness. Evenimentele Pitti Immagine au loc in Fortezza da Basso, un complex din perioada Renascentista cu design impresionant. Designerii declara acest loc, inca din anii ’50, drept o oaza extrem de valoroasa pentru dezvoltarea industriei de fashion din Italia.

Convingerea oamenilor din spatele Pitti Immagine este ca orice comert reusit trebuie sa stimuleze relatiile dintre expozanti, sa promoveze cat mai eficient colectiile lor si interactiunea dintre cumparatori, expozanti si public, oferind informatii la zi si produse de calitate.

Cel mai important eveniment fashion organizat sub brandul Pitti Immagine este Pitti Uomo, dedicat exclusiv articolelor vestimentare masculine. Festivalul se desfasoara la Florenta de doua ori pe an. Tot participantii la festival sunt operatori din sectorul privat. Specialistii il considera o rampa de lansare pentru noi proiecte din industria fashion masculina. Prima editie a avut loc in anul 1972. Pe atunci evenimentul oferea platforma necesara pentru a creste vizibilitatea designerilor italieni. In prezent, expozitia e lider pe piata mondiala.

Primul eveniment din 2014 se desfasoara in perioada 17 – 20.06.

Surse:  pittimmagine.com; stilmasculin.ro