Acasă Blog Posts PVH EUROPE ACCELEREAZA ANGAJAMENTUL FATA DE CIRCULARITATE PRIN PARTENERIATUL CU INFINITED FIBRE...

PVH EUROPE ACCELEREAZA ANGAJAMENTUL FATA DE CIRCULARITATE PRIN PARTENERIATUL CU INFINITED FIBRE COMPANY

DISTRIBUIȚI


PVH Europe, parte din PVH Corp., anunta un parteneriat, care va fi dezvoltat pe o durata de mai multi ani, impreuna cu Infinited Fibre Company, un grup care se ocupa cu tehnologia dedicata modei circulare, cu scopul de a amplifica sustenabilitatea produselor oferite in Europa prin emblematicele brand-uri Calvin Klein si TOMMY HILFIGER. Compania Infinited Fibre foloseste o tehnologie revolutionara de regenerare a deseurilor textile pentru a crea Infinna™, o fibra textila noua, care va fi folosita mai intai pentru fabricarea produselor TOMMY HILFIGER in Europa, si ulterior se va extinde la produsele Calvin Klein. Acest nou parteneriat vine ca o urmare a angajamentului pe termen lung pe care PVH Corp. si-l asuma fata de inovatie, circularitate si strategia sa Forward Fashion prin care isi propune sa reduca la zero orice impact negativ pana in 2030.

Infinna™ este o fibra textila regenerata unica, patentata, cu un aspect moale si natural la fel ca bumbacul virgin. Create folosindu-se o tehnologie testata si dovedita, fibrele de calitate premium pot fi facute din deseuri textile bogate in bumbac, care altfel ar ajunge la gropile de gunoi sau ar fi arse. In prezent, obtinute local in Finlanda de catre Infinited Fiber, textilele vechi sunt descompuse la nivel molecular si renasc ca fibre noi. Odata cu anuntarea acestui parteneriat, PVH Europe se alatura unui grup de companii globale de moda care si-au asigurat aprovizionarea cu Infinna™ pentru urmatorii ani, deoarece Infinited Fibre Company se asteapta sa intensifice productia, cu scopul de a transforma fibra textila regenerata intr-un material mainstream al viitorului. De asemenea, PVH Europe are optiunea de a-si recicla propriile deseuri de materiale ca materie prima pentru procesul Infinited Fiber.

„Suntem determinati sa avem un statut de pionierat si sa colaboram cu companii lidere din industrie care au o conceptie similara si care astfel realizeaza produse mai inovatoare si sustenabile”, a declarat Esther Verburg, EVP, Sustainable Business & Inovation, Tommy Hilfiger Global si PVH Europe. „Suntem mandri sa ne unim fortele cu Compania Infinited Fibre pentru a ne transforma deseurile in produse noi, inchizand cu adevarat bucla fara a sacrifica calitatea inalta pe care o cunosc si pe care o asteapta consumatorii nostri de la brand-urile noastre. Asteptam cu nerabdare sa implementam aceasta tehnologie inovatoare, astfel incat sa putem atinge un nou nivel de circularitate pe masura ce ne straduim sa cream un business de viitor.”

Primele tricouri TOMMY HILFIGER realizate cu Infinna™ vor fi lansate in Europa in vara anului 2022, cu extinderea ulterioara planificata catre noi categorii de produse si in cadrul Calvin Klein pentru sezoanele viitoare. Consumatorii vor putea afla mai multe despre materialele utilizate cu etichetarea produsului si o pagina dedicata pe tommy.com.

„Colaboram cu PVH Europe de cativa ani si a fost una dintre primele companii care a lucrat cu tesaturi fabricate din fibra noastra textila Infinna™”, a declarat Kirsi Terho, Key Account Director, Infinited Fibre Company. „A fost grozav sa vad ca brand-ul da viata viziunii noastre – demonstrand cu adevarat cat de potrivita este fibra noastra cu hainele pe care tuturor ne place sa le purtam in fiecare zi. Suntem recunoscatori lui PVH Europe pentru sprijinul si credinta neclintita in tehnologia noastra si asteptam cu nerabdare sa colaboram pentru a face din circularitatea textila o realitate de zi cu zi.”

Echipele Tommy Hilfiger si Calvin Klein de la PVH Corp. continua sa testeze si sa scaleze mai multe proiecte textile inovatoare, inclusiv transformarea resturilor de struguri din industria vinului in alternative de piele si experimentarea cu noi materiale, cum ar fi pielea de ciuperci. Toate aceste initiative determina business-ul sa se transforme intr-un sistem mai circular, producand in acelasi timp produse de inalta calitate pe care consumatorii le cunosc si pe care le asteapta.

Despre SARKK SA
SARKK SA, fondata in 1998, este distribuitor exclusiv Tommy Hilfiger in Romania, Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord si Moldova. Produsele Tommy Hilfiger sunt prezente in magazinele TOMMY HILFIGER, buticuri si o retea extinsa de magazine selectionate si pe tommy.com.
De la 1 iulie 2019, Sarkk SA a fost numita distribuitor exclusiv si partener de franciza al CALVIN KLEIN in Romania, Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania si Macedonia de Nord.
SARKK S.A. a cautat intotdeauna echilibru si o creştere organica, condusa de valori CSR si de aceea este una dintre cele mai puternice companii din piata, dezvoltandu-se constant, captand atenţia celor mai exigenţi consumatori.

Despre TOMMY HILFIGER
Cu un portofoliu de brand ce include TOMMY HILFIGER si TOMMY JEANS, Tommy Hilfiger este unul dintre cele mai recunoscute grupuri de designer de lifestyle premium din lume. Obiectivul sau este proiectarea si comercializarea de imbracaminte si imbracaminte sport de inalta calitate pentru barbati, articole de imbracaminte si imbracaminte sport pentru femei, imbracaminte pentru copii, colectii de denim, lenjerie (inclusiv halate, pijamale si imbracaminte de casa), incaltaminte si accesorii. Prin intermediul unor parteneri licentiati, Tommy Hilfiger ofera produse de lifestyle precum ochelari, ceasuri, parfumuri, costume de baie, sosete, mici articole din piele, articole de uz casnic si genti de voiaj. Linia de produse TOMMY JEANS consta in imbracaminte din denim si incaltaminte pentru barbati si femei. Colectia este completata de o varietate mare de genti, accesorii si parfumuri.

Despre Calvin Klein, Inc.
CALVIN KLEIN este un brand de lifestyle cu idealuri indraznete, progresive si o estetica seducatoare, recunoscut la nivel mondial. Abordarea moderna si minimalista a design-ului, imaginile incitante si conexiunea autentica cu mediul cultural rezoneaza cu clientii brand-ului de peste 50 de ani.
Fondata in anul 1968 de catre Calvin Klein si partenerul sau de afaceri, Barry Schwartz, compania si-a construit reputatia ca lider in industria de moda americana prin liniile distincte ale brand-ului si o gama de produse licentiate. Vanzarile retail la nivel global ale produselor Calvin Klein au depasit 9 miliarde de dolari in 2019 si au fost distribuite in peste 110 de tari. Calvin Klein are peste 11.500 de asociati la nivel global.
Calvin Klein continua sa-si consolideze pozitia de inovator al platformelor digitale emergente si al campaniilor moderne de marketing. PVH a achizitionat Calvin Klein in 2003 si continua sa supravegheze o abordare concentrata pentru cresterea relevantei, prezentei si cresterii pe termen lung a marcii la nivel mondial.

Despre Infinited Fiber Company
Infinited Fibre Company este un grup de moda si tehnologie textila cu misiunea de a aduce bucurie si speranta inapoi in dulapuri, facand circularitatea o realitate de zi cu zi. Inovatia noastra revolutionara transforma hainele aruncate bogate in bumbac in Infinna ™, o fibra textila premium care arata si se simte moale si naturala precum bumbacul. Infinna este biodegradabila, nu contine microplastice, iar textilele realizate cu acesta pot fi reciclate in acelasi proces.

Aflati mai multe pe website https://infinitedfiber.com/ si urmariti-ne pe Twitter, Instagram, LinkedIn, si TikTok.