Acasă The CAREER Secrete de business pe care barbatii nu le spun femeilor

Secrete de business pe care barbatii nu le spun femeilor

DISTRIBUIȚI

Secrete de business pe care barbatii nu le spun femeilor

Poate ca nu de putine ori au fost intrebari legate despre succesul barbatilor in afaceri si despre cum reusesc sa anticipeze mai bine unele situatii si sa ia decizii favorabile. Potrivit unui articol publicat pe forbes.com, exista un set de reguli de business pe care barbatii le respecta, in timp ce femeile le ignora complet.

Foto:  rawpixel

Astfel, in acest articol vom enumera acele secrete de business pe care barbatii nu le spun femeilor.

Secrete de business pe care barbatii nu le spun femeilor

Nu se demoralizeaza singuri

Cea mai mare greseala pe care o poate face o persoana in mediul de business este aceea de a se demoraliza si de a renunta in momentul in care intampina diferite obstacole. Barbatii nu se tem sa spuna ceea ce gandesc si sa actioneze in consecinta, lucru pe care ar trebui sa il faca si femeile.

Stiu cat de important este modul in care se prezinta

Indiferent ce planuri de business au, barbatii stiu cat de important este modul in care se prezinta. Daca vor sa abordeze o companie sau vor sa inceapa o noua colaborare, barbatii apeleaza la terte persoane pentru a-i introduce in conversatie si pentru a-si crea astfel parghiile necesare pentru a atinge subiectele de interes.

Stiu sa spuna „multumesc”

Desi aceasta regula nu pare a fi una extrem de importanta cand vine vorba de mediul de business, sa spui „multumesc” este foarte important in momentul in care iti doresti sa ai relatii profesionale de succes.

Sunt deschisi colaborarilor

Barbatii stiu cat de important este sa ofere si sa primeasca sfaturi, motiv pentru care sunt activi pe retelele sociale, participa la diferite intalniri si seminarii de business sau isi construiesc relatii de succes. In conceptia lor, secretul succesului sta in persoanele pe care le cunosc, mai ales in mediul lor de activitate.

Sunt foarte atenti la modul de exprimare

Modul de exprimare, asa cum bine stim cu totii, este foarte important in mediul de business. Barbatii sunt foarte atenti la cuvintele pe care le folosesc si evita sa foloseasca exprimari care pot anula ceea ce vor sa sustina. De exemplu, in loc sa spui: „Proiectul prezentat are foarte multe puncte bune, dar…”, este recomandat sa spui: „Proiectul prezentat are foarte multe puncte bune si consider ca poate avea succes”. Explicatia in acest caz este una destul de simpla: conjunctia adversativa „dar” anuleaza tot ceea ce ai spus pana in acel moment. Asadar, modul de exprimare este esential in mediul de business.

Isi cunosc foarte bine business-ul

Sa vorbesti fara sa stii ce vrei sa vinzi este cea mai mare greseala pe care o poti face in mediul de business. Barbatii isi cunosc foarte bine business-ul si stiu cat de important este sa prezinte date reale. Mai mult decat atat, ei sunt la curent cu orice informatie care poate fi utila pentru sfera lor de activitate.

Citeste si: 6 reguli de business pentru femeile Alfa!

Sursa: forbes.com

Foto: unsplash.com