Acasă Blog Posts Top 4 soiuri de bujori celebri pe care merita sa-i ai in...

Top 4 soiuri de bujori celebri pe care merita sa-i ai in gradina!

DISTRIBUIȚI

Floare de bujor este recunoscuta pentru eleganta, parfum, culorile uluitoare, dar si pentru simbolismul aparte. Bujorii se numara printre florile preferate ale floristilor, gradinarilorsi pasionatilor de flori din intreaga lume. Bujorul simbolizeaza dragoste, compasiune, noroc si prosperitate. De asemenea, poate insemna demnitate si onoare. Denumiti „regina florilor” in tara lor de origine, China, in anul 1957, bujorul a devenit floarea statului Indiana. In anul 2022, bujorul a devenit oficial si floarea nationala a Romaniei.

Bujorul apartine genului Paeonia care contine mai mult de 30 de specii si sute de soiuri, unele dintre ele fiind cultivate de mii de ani. Exista 3 specii de bujori: erbacee (tulpina lunga), lemnoase (arbusti) si hibrizi, care sunt numitisi bujori Itoh. Bujorii sunt renumiti pentru florile lor fabuloase, rafinate si parfumate care infloresc la sfarsitulprimaveriisi la inceputul verii. Daca sunt ingrijiticorespunzator, bujorii pot inflori mai mult de 100 de ani!

Existasi cateva povesti despre originea numelui acestor flori. Unii spun ca numele de bujor provine de la Paeon (sau Paean), medicul zeilor din mitologia greaca. El a fost un student al zeului grec al medicinei, Esculapius. Potrivit unei vechi povesti, candPaeon l-a vindecat pe Pluto folosind o radacina de bujor, Aesculapius a devenit prea invidios si a incercat sa-l omoare. Zeus l-a salvat de la moarte transformandu-l intr-o planta de bujor pe care multi oameni au iubit-o si adorat-o.

Potrivit unui alt mit, o frumoasa nimfa pe nume Paeonia i-a atras atentia lui Apollo. Dar a devenit constientasi s-a inbujorat de indata ce si-a dat seama ca Afrodita ii privea flirtand unul cu celalalt. Afrodita s-a suparatsi a transformat-o pe Paeoniaintr-un bujor rosu.

Bujorul este considerat floarea oficiala pentru cea de-a 12-a aniversare a nuntii si de asemenea este si floarea celor nascutiin luna noiembrie.

Plantatiin gradina, bujorilor le place soarele, cu conditia sa nu devina prea cald vara, desicateva tipuri vor tolera umbra usoara. Bujorii au nevoie de un sol bun, fertil, bine drenat, care este de preferinta neutru pana la alcalin.

De la soiuri elegante cu o singura petala pana la forme exuberante, specialistiiin flori de la FamousRoses vadezvaluie4 soiuri celebre de bujori care va vor infrumuseta gradina in aceastaprimavara.

Cora Louise

Bujorii din specia „Itoh” sunt hibrizi rari si neobisnuitiintre bujorii de gradina. Exista mai multe soiuri, toate foarte cautate de colectionari, dar usor de cultivat si foarte rezistente. Soiul „Cora Louise” din specia Itoh, formeaza un tufis mediu de frunze verzi luxuriante. Florile mari semi-duble au petale albe cu flacariadanci de lavanda pana la violet. Un bujor usor parfumat insa ce emana o elegantadesavarsita.

Florile bujorului Cora Louise ies in evidentaimpotrivafrunzisului verde inchissi vibrant al acestei plante. Ca si alti bujori, aceasta planta are nevoie de o cantitate medie de apasi un sol bine drenat. Aceasta planta poate produce 50 de flori pe an. Primavara, puteti ajuta inflorireasi cresterea prin fertilizare anuala.

Bujorii rareori trebuie impartiti sau mutati, dar, daca este necesar, aceastaoperatiune ar trebui sa se efectueze numai toamna. Inflorirea este intotdeauna cea mai bunaintr-olocatieinsorita. Curatatifrunzele moarte in toamna pentru a ajuta la prevenirea aparitiei bolilor. Florile pe tulpini taiate au o viata scurta, ceea ce le face mai putin potrivite in aranjamente.

BOWL OF CREAM

Bowl of Cream este unul dintre tuturor gradinarilor din intreaga lume. Florile mari ale acestui bujor magnific au petale dantelate scaldatein nuante de alb frisca. „Bowl of Cream”, infloreste la mijlocul sezonului. Datorita florilor sale uriase de aproximativ 150-200 mm care arata ca niste cupe mari umplute cu frisca, numele este ales perfect. Pe langa florile uriase, „Bowl of Cream” vine cu tulpini masive, robuste si solide ce pot sustine perfect florile mari. Un adevarat „must have” ce va aduce eleganta si rafinament oricareigradini.

SUNNY GIRL

Bujorul „SunnyGirl” este un bujor hibrid cu petale pline si o vegetatiesanatoasa cu frunze zdravene, de culoare verde inchis. Florile sale mari au o culoare calda de vara, galben unt, cu o nuantarosie subtila pe petalele exterioare. Culoarea sa minunata va lumina orice colt de gradina. „SunnyGirl” vava fermeca inca de la prima infloriresi isi va gasi cu siguranta locul bine meritat in gradina.

BLUSHING PRINCESS

„BlushingPrincess” este un bujor feminin, cu flori gingase de culoare roz pal si un miros dulce si incantator. Aceasta capodopera a naturii simbolizeaza dragoste si pasiune. Chiar si forma florii este la fel de feminina pe cat poate fi o floare de o eleganta aparte. Are o inflorire spectaculoasa la inceputul sezonului, iar de vegetatia plantei de culoare verde si foarte sanatoasa vaputeti bucura pe toata perioada sezonului. Florile sale uriase sunt completate de un parfum dulce si suav care vavafermercainca de la prima inflorire.

Bujorii sunt plante excelente ce ofera o nota unicasi indrazneataoricareigradini. Au nevoie de putinaintretinere, cresc in multe tipuri de sol si iubesc soarele. Sunt plante perene care vor infrumuseta gradina an de an. Vin in mai multe forme, dimensiuni si nuante, cu flori variind de la alb, roz, rosu, mov, lavanda, violet intens, galben si portocaliu. Majoritatea bujorilor sunt relativ usor de cultivat daca le oferitiintretinereasi ingrijirea necesare. Curatati toamna si plantatiintr-un sol bine drenat, unde pot beneficia de multa lumina solara, vaveti bucura de aceste frumuseti parfumate pe tot parcursul sezonului.

Despre FamousRoses

Daca va plac florile si vadoriti bujori celebrii, plante perene superbe sau trandafiri celebrii in ghiveci sau in gradina, intratiin lumea magica a florilor pe https://www.famousroses.eu/. Aveti de ales dintre peste cele 100 de soiuri de trandafiri medaliatisi celebri in intreaga lume!  La FamousRosesgasiti bujori, plante perene superbe si trandafirii de care aveti nevoie pentru a va transforma casa si gradina in galerii de arta. De la trandafiri cataratorisi parfumati pana la trandafiri de dulceata, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliati, celebri si cu garantie pentru prindere, soi si culoare, FamousRoses vaofera cei mai calitativi si rezistentibutasi de trandafiri de pe piata. Acesti trandafiri de colectie, adevarate opere de arta pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezista an de an.